Comisia Juridică a avizat cererea de urmărire penală în cazul Elenei Udrea

17.10.2016
Comisia Juridică a avizat cererea de urmărire penală în cazul Elenei Udrea

Deputaţii din Comisia juridică au avizat, luni, solicitarea DNA de începere a urmăririi penale împotriva Elenei Udrea în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009. Avizul a fost acordat cu 14 voturi „pentru”, 2 „împotrivă” şi 3 abţineri.

După vot, Elena Udrea a spus că acest dosareste unul „de campanie electorală”, fabricat pentru a acoperi scandalul Ghiţă – Pnta – Kovesi.

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să dea marţi votul final în cazul Elenei Udrea.

Săptămâna trecută, DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu, în care ar fi suspectată şi de două infracţiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale în cauza în care este cercetată deja, sub control judiciar, pentru cinci fapte de spălare de bani.

În acelaşi dosar a fost pusă sub control judiciar şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, fiind acuzată de instigare la abuz în serviciu şi la spălare de bani. Tot sub control judiciar, în aceeaşi cauză sunt cercetaţi Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, şi omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Băsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *