Connect with us

Știri

Compania Microsoft lucreaza la un soft care prezice comportamentul uman

Compania Microsoft dezvolta un program care va putea prezice viitorul, sustine site-ul fusion.net. Jurnalistii au descoperit online un filmulet nelistat cu unul dintre directorii Microsoft care explica felul in care va functiona noul soft.

In filmulet apare Jeff King, senior manager de program in cadrul Microsoft, care povesteste despre incercarile companiei de a crea un program care prezice comportamentul uman. ”Practic, este vorba despre un software care are capacitatea de a prezice viitorul”, sustine Jeff King.

Programul la care lucreaza Microsoft ar urma sa fie folosit pentru a stabili daca infractorii eliberati din inchisoare vor recidiva sau nu in perioada urmatoare.

Astfel ca, pentru a reusi sa prevada comportamentul uman, softul va tine seama de antecedentele subiectului – precum apartenenta la o banda infractionala, daca detinutul a participat la dezintoxicare, comportamentul lui in inchisoare si multe altele – iar pe baza acestora ar putea prezice cu o precizie de 91% daca va recidiva in urmatoarele sase luni.

Mai mult, dezvoltarea unui astfel de program nu este surprinzatoare, mai ales ca Microsoft a investit foarte mult in ultimii ani in tehnologie predictiva.

Sursa foto www.thedrum.com

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top