Connect with us
Directorul interimar al TAROM și-a dat demisia

Știri

Compania TAROM anunță achiziționarea a două aeronave 

Compania TAROM reprezentată de Domnul Eugen Davidoiu Director General CEO a semnat astăzi 05 mai contractul pentru achiziţionarea în leasing a 2 aeronave de tip Boeing 737 seria 800 NG.

Aeronavele  B 737-800 NG au o capacitate de 189 locuri, achiziţionate în leasing operaţional pe o perioadă de 10 ani urmează a fi livrate în cursul lunii mai 2017.

Precizăm faptul că procedura de achiziție s-a desășurat într-un timp optim, urmare a nevoii de operare a tuturor rutelor propuse pentru orarul de vară. Achiziționarea este ocazionată de oportunitățile apărute în piață. Conform cererii de ofertă lansate de companie, pe plan internațional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi,în  momentul lansării cererii de oferă.

În urma ieșirii din  flotă, a celor două Airbus A310, s-a simțit nevoia stringentă de completare a flotei TAROM pentru ca toate rutele să fie operate conform planului de zbor. Menționăm că, cele două Airbus  scoase din operare anul trecut, au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a flotei, capacitate ce va fi preluată de către noile aeronave.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).­

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top