Connect with us
Consilierul președintelui Klaus Iohannis și-a dat demisia

Știri

Simina Tănăsescu, consilierul președintelui Klaus Iohannis, și-a dat demisia

Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu a demisionat din funcție. Demisia vine în contextul scandalului privitor la presiunile asupra CCR. Iată comunicatul Administrației Prezidențiale:

”Demisia consilierului prezidențial Elena-Simina Tănăsescu

În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curții Constituționale, ca urmare a unei discuții purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu.

Administrația Prezidențială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens.
Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., Președintelui Klaus Iohannis demisia din funcția de consilier prezidențial.

Simina Tănăsescu a demisionat din funcția de consilier

Demisia consilierului prezidențial Elena-Simina Tănăsescu În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curții Constituționale, ca urmare a unei discuții purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu.

Administrația Prezidențială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens.
Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., Președintelui Klaus Iohannis demisia din funcția de consilier prezidențial”, arată Administrația Prezidențială.

Citește și Declarația de avere a președintelui. Cât câștigă Klaus Iohannis din chirii

Administraţia Prezidenţială a fost implicată într-un scandal, după ce conislierul prezidenţial Simina Tănăsescu a avut o întâlnire cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu în care ar fi făcut presiuni asupra acestuia căruia i-ar fi spus că „are o misiune ingrată”, de a-i vorbi despre revocarea sa de la CCR, în acest sens fiind depusă o sesizare a unui ONG la Preşedinţie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top