Connect with us
Compania spaniolă Corsan, care se ocupă de construirea tronsonului de autostradă Suplacu de Barcău - Borș a cerut CNAIR rezilierea contractului

Știri

Constructorul tronsonului de autostradă Suplacu de Barcău – Borș a solicitat rezilierea contractului

Firma spaniolă Corsan, constructorul tronsonului de autostradă Suplacu de Barcău – Borș a cerut rezilierea contractului. CNAIR trebuie să rezilieze contractul și să scoată lucrările la licitație.

Lucrările la tronsonul lung de 64 kilometri sunt în întârziere, firma spaniolă Corsan, care a câştigat contractul în vara anului trecut, nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, nici măcar după ce a fost penalizată cu 75 milioane de lei de către CNAIR.

„De la emiterea Ordinului de Începere (luna iunie 2015) pentru execuția lucrărilor aferente autostrăzii Suplacu de Barcău – Borș, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a solicitat Antreprenorului să-și îndeplinească obligațiile contractuale, urmărind în paralel activitatea desfășurată pe șantier.

În toată această perioadă, Antreprenorul și-a demonstrat incapacitatea îndeplinirii obligațiilor contractuale prin lipsa de mobilizare în vederea finalizării lucrărilor la acest obiectiv.

Având în vedere întârzierile înregistrate la lucrările de execuție pentru autostrada Suplacu de Barcău – Borș, CNAIR SA a emis penalități în valoare de 75 milioane lei. De asemenea, în același context, compania și-a arătat intenția de a rezilia contractul, luând în calcul și relicitarea proiectului, astfel încât acest obiectiv să poată fi finalizat.

Citește și: Contractul cu constructorii tronsonului de autostrada Suplacu de Barcau – Bors ar putea fi reziliat

În consecință, firma constructoare, demonstrând că este în incapacitate financiară și organizatorică, a transmis o Notificare  prin care solicită rezilierea contractului.

Având în vedere situația existentă, pentru ca acest proiect să poată fi finalizat, singura opțiune pe care o poate lua compania este aceea de a rezilia actualul contract și de a relicita proiectul”, se arată într-un comunicat al companiei.

Pe acest sector, unde a lucrat firma americană Bechtel, lucrările sunt finalizate în proporţie de peste 50%.

În luna septembrie, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, nemulţumit de mobilizarea constructorului, a declarat că nu exclude varianta rezilierii contractului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top