Connect with us
Consului general la Toronto a cerut încheierea misiunii. Ce se va întâmpla cu postul vacant

Știri

Consului general la Toronto a cerut încheierea misiunii. Ce se va întâmpla cu postul vacant

Mugurel Ioan Stănescu, consului general la Toronto, a cerut încheierea misiunii, iar Guvernul a aprobat cererea sa.

Conform proiectului de HG, publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, Mugurel Ioan Stănescu este rechemat din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Toronto, Canada.

El îşi va încheia misiunea în termen de cel mult 90 de zile de la intrarea în vigoare a acestei hotărâri.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat joi că Executivul a adoptat această hotărâre la cererea consulului general la Toronto.

„Este la cererea domnului consul, din motive personale”, a arătat Nelu Barbu la Palatul Victoria.

El a precizat că în şedinţa de Guvern de joi nu a fost numit un alt consul general la Toronto.

Mugurel Ioan Stănescu a fost numit consul general, şef al Consulatului General al României la Toronto, prin HG 702/2016.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Ce se întâmplă cu banii donați pentru „Cumințenia PământuluI”. Când își pot recupera oamenii banii

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a vorbit joi într-o conferință de presă că Guvernul va lua o decizie legată de persoanele care au donat bani în cadrul campaniei privind achiziţia operei de artă „Cuminţenia Pământului” ca acestea să îşi poată recupera sumele plătite.

„Noi, ca şi Guvern, trebuie să veghem în primul şi în primul rând interesul contribuabilului. (…) Vizavi de acest subiect punctual, trebuie să discutăm la nivelul Guvernului, cu toţi colegii, cu ministrul Culturii, la nivelul echipei guvernamentale şi vom lua o decizie astfel încât oamenii să-şi poată recupera sumele plătite pentru acest obiectiv”, a declarat Teodorovici la Palatul Victoria.

El a fost întrebat care este situaţia în privinţa persoanelor care au donat bani în campania privind achiziţia sculpturii „Cuminţenia Pământului”, având în vedere că este în pregătire un proiect de hotărâre privind restituirea acestor fonduri şi că ministrul Culturii, George Ivaşcu, a solicitat aprobarea unei misiuni a Corpului de control al prim-ministrului pentru a verifica activitatea ministerului în ce priveşte lucrarea „Cuminţenia Pământului”.

Executivul se gândește la o procedură clară

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat că Executivul va veni cu o procedură clară în acest caz.

„Guvernul României ştie foarte bine ce se întâmplă cu cazul persoanelor care au contribuit pentru respectivul proiect şi trebuie să-şi primească banii. Nu pot fi reutilizaţi, aşteptăm toate avizele necesare, să venim cu acea procedură clară, astfel încât persoanele care au de recuperat sume să şi le recupereze”, a mai afirmat Nelu Barbu.

CITEȘTE ȘI: Programul consultărilor de la Cotroceni – Klaus Iohannis față în față cu PSD UPDATE

Ambasadorul SUA Hans Klemm a ajuns la Palatul Victoria

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top