Connect with us

Știri

Contestații BAC 2019 toamnă. Cum contești nota obținută dacă ești nemulțumit

Contestații BAC 2019 toamnă. Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului a luat sfârșit și în jur de 50 de mii de elevi așteaptă cu sufletul la gură notele obținute la examenul maturității. Mai exact, 43.500 de absolvenți de clasa a XII-a speră că în această sesiune vor reuși să obțină notele de trecere. Pentru cei care se vor arăta nemulțumiți de notele obținute, există opțiunea de a face contestație. Atenție! Intervalul în care se pot depune aceste contestații la Bac 2019 seisunea de toamnă este unul foarte scurt: orele 12:00-16:00.

Contestații BAC 2019 toamnă. Cum contești nota obținută dacă ești nemulțumit

Elevii trebuie să ia în considerare că în urma depunerii de contestații notele pot să scadă în urma recorectării lucrărilor. Așadar contestațiile trebuie făcute doar atunci când este cazul, când sunteți siguri pe ceea ce ați scris și nu doar pentru a vă încerca norocul. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate la data de 7 septembrie 2019.

Citește și: Anul școlar 2019-2020: Structură și modificări. Totul despre Bac și Evaluarea Națională

Iată care este modelul pentru a contesta nota obținută!

Model contestatii BAC 2019 toamna. sursa foto: facebook

Model contestatii BAC 2019 toamna. sursa foto: facebook

Elevii care vor depunde contestații vor lua la cunoştinţă sub semnătură că nota obținută inițil poate fi modificată în plus sau în minus şi cu 0,10 şi cu 0,50 de puncte. De asemenea trebuie să rețineți faptul că nota finală este cea de la contestaţii, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale.

Citește și: Modificări MAJORE la BAC și Examene Naționale din 2020. Părinții sunt nemulțumiți

Solicitările de reevaluare a lucărilor se depun și se înregistrează la centrul de examen între orele 12:00 și 16:00 în ziua de marți 3 septembrie.

În situaţia în care sunt diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la a doua reevaluare, preşedintele comisiei de contestaţii va da lucrarea spre reevaluare unei a trei comisii formată din alți profesori decât cei care au evaluat inițial lucrările.

Citește și: Rezultate Bacalaureat 2019: 40 de elevi au copiat, 177 note de zece

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top