Connect with us
Inspectorii din cadrul ISU Bucuresti - Ilfov fac controale, luni dimineața, la toate stațiile de metrou din Capitală.

Știri

Controale ISU la toate stațiile de metrou din București. Ce au găsit inspectorii

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov a făcut verificări luni dimineața la toate stațiile de metrou.

UPDATE, ora 12.23: Inspectorii ISU au descoperit mai multe nereguli grave în stațiile de metrou. Printre neregulile pe care le-au găsit inspectorii s-au numărat hidranţii şi stingătoarele care, deşi existau, nu erau semnalizate.

De asemenea, turnichetele au modificări pentru limitarea trecerilor frauduloase. Astfel, pompierii au constatat că, pe sensul de ieşire, au fost montate nişte bare suplimentare (foto) astfel încât călătorii să nu poată trece pe lângă turnichete. Aceste adaptări, spun reprezentanţii ISU, îngreunează o evacuare în siguranţă.

În multe dintre staţiile de metrou, luminile de siguranţă lipseau cu desăvârşire, iar în altele erau insuficiente pentru a-i ghida pe călători în situaţia unei urgenţe, scrie news.ro.

În timpul controlului s-a verificat şi dacă trenurile ajung în staţii la intervalele stabilite şi dacă personalul desemnat pentru asigurarea evacuării cunoaşte ce atribuţii are, nefiind înregistrate nereguli cu privire la aceste aspecte.

Stire initiala

Inspectorii din cadrul structurilor de prevenire a incendiilor fac controale la stațiile metroului bucureștean, după ce în ultima vreme mai mulți călători s-au plâns de condiții.

Pompierii de la ISU verifică dacă sunt respectate normele de stingere a incendiilor și cum sunt evacuați pasagerii în cazul unui incendiu.

„ISU Bucuresti-Ilfov efectuează în această dimineaţă recunoaşteri şi controale inopinate pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă, simultan, la toate staţiile de metrou. Pe timpul verificărilor se urmăreşte modul de  respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, modul de realizare a accesului călătorilor la căile de evacuare, existenţa personalului care dirijează fluxul de călători pe direcţiile de evacuare, asigurarea dotării cu mijloace de stingere a incendiilor, asigurarea accesului autospecialelor pentru intervenţie în situaţii de urgenţă”, arată căpitanul Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

Aglomerația din stațiile metroului a devenit din ce în ce mai mare în ultima perioadă, ridicând temeri cu privire la siguranța celor care folosesc acest sistem de transport.

Metrorex a anunțat că va suplimenta numărul de garnituri, pentru ca bucureștenii să poată evita îmbulzeala de la orele de vârf.

De asemenea, compania a precizat că a purtat discuții cu reprezentanții RATB pentru a suplimenta și transportul public de suprafață pentru preluarea fluxului mare de călători de pe magistrala M2 Berceni – Pipera.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top