Știri

Control la Spitalul de Arși din Capitală, la solicitarea ministrului Sănătății

Control la Spitalul de Arși din Capitală, marți, la solicitarea lui Florian Bodog, ministrul Sănătății. Se va verifica dacă dezinfecția în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a fost făcută corect înainte de începerea lucrărilor de reabilitare. Vor fi luate probe de pe toate suprafețele, dar și de pe instrumentar, potrivit news.ro.

Verificările vor fi făcute de doi epidemiologi.

Control la Sitalul de Arși din Capitală, la cererea ministrului Sănătății

Controlul a fost solicitat de ministrul Sănătății în urma unui articol apărut în Gazeta Sporturilor. Mai exact, s-a scris că secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi din Capitală ar urma să fie redeschisă. Însă clădirea este contaminată în continuare, pentru că nu a fost făcută nicio dezinfecţie a pereţilor înaintea lucrărilor de reabilitare şi modernizare. Mai mult, potrivit unor analize de laborator făcute în toamnă, în pereţi există în continuare bacterii şi ciuperci.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Cristina Pelin, declara luni, că nu a primit nicio solicitare pentru o inspecţie epidemiologică la Spitalul de Arşi.

„Dacă există o suspiciune că ar exista microbi în pereţi, vom recolta probe şi de acolo. Dar la pereţi este important cu ce material au fost izolaţi, pentru că sunt materiale izolante care nu permit dezvoltarea microbilor.

Vom analiza dacă sterilizarea şi dezinfecţia sunt efectuate corect. Vor fi recoltate probe de pe toate suprafeţele. Mai exact din sală, de pe pereţi, de pe mese, de pe instrumentar, din aerul condiţionat, care acum este oprit. Probele vor fi analizate în laboratoare acreditate pentru aceste servicii”, a spus dr. Pelin.

Citește și: Caz SOCANT la Spitalul de Arsi! A murit dupa o transfuzie gresita!

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi, dr. Adrian Stănculea, a spus că probele analizate până acum de unitatea sanitară sunt negative.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-10T10:27:58+02:00 10:27

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More