Connect with us
Bucurestenii ar putea ramane fara apa calda incepand de sambata, dupa ce RADET a pus poprire pe conturile toate bancare ale ELCEN.

Știri

Conturile ELCEN blocate. Municipiul Bucuresti ar putea ramane fara apa calda

Apa calda ar putea fi oprita in Bucuresti, incepand de sambata, dupa ce Distrigaz a instituit poprire pe conturile bancare ale ELCEN pentru o suma de 11.67 milioane de lei.

„Astfel, conturile ELCEN au fost blocate din dispozitia executorului judecatoresc, mandatat de catre directorul general Distrigaz Sud Retele, Dan Pantilie. In plus, poprirea a fost extinsa si asupra tertilor popriti, clienti ai ELCEN, printre care si RADET Bucuresti. Poprirea a fost instituita de catre Distrigaz Sud Retele pentru suma de 11,67 milioane lei, reprezentand dobanzi de intarziere la plata a serviciilor de distributie a gazelor naturale. Precizam ca debitul principal asupra caruia au fost calculate aceste penalitati de intarziere s-a achitat cu depasirea datelor scadente, motivat de neachitarea de catre RADET Bucuresti a obligatiilor de plata inregistrate fata de Electrocentrale Bucuresti, ce depasesc la data prezentei suma de 3,6 miliarde de lei”, se arata intr-un comunicat de presa.

Conform documentului, in acest moment, Primaria Municipiului Bucuresti are disponibila o suma de aproximativ 6,7 milioane de lei, reprezentand subventia aferenta lunii iulie 2016, pentru care RADET a realizat deja decontul, in baza facturii emisa de catre ELCEN.

„Conform OG 36/2006, plata subventiei trebuie sa fie efectuata de catre Primaria Municipiului Bucuresti in termen de 15 zile de la primirea decontului. Scadenta acestei obligatii de plata, la data prezentei, este depasita in mod nejustificat. Din cauza acestui blocaj, ELCEN se afla in imposibilitatea de a plati gazele naturale necesare si serviciile aferente, de transport si distributie, si, pe cale de consecinta, exista riscul major ca, incepand din data de 10.09.2016, productia de energie electrica si termica sa fie sistata’, mentioneaza sursa citata.

Reamintim Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat miercuri ca producatorul de energie al Capitalei, Elcen, nu opreste apa calda in Bucuresti, dar Regia Autonoma de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti, principalul furnizor de apa calda si incalzire in sistem centralizat, poate falimenta Elcen, ceea ce ar insemna „o situatie catastrofala”.

Citeste si: Ministrul Energiei: ELCEN nu opreste apa calda in Bucuresti, dar RADET poate falimenta ELCEN

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top