Connect with us
Copii de 10 ani, drogați cu otravă de șobolani și sare de baie. Realitatea pe care nu vrem să o vedem: „Am început cu drogurile în clasa a 4-a”

Știri

Copii de 10 ani, drogați cu otravă de șobolani și sare de baie. Realitatea pe care nu vrem să o vedem: „Am început cu drogurile în clasa a 4-a”

Drogurile fac ravagii în rândul copiilor. Vorbim despre elevi deveniți traficanți și profesori care aleg să închidă ochii în fața fenmenului ce pune stăpânire pe școlile din România.

„Vârsta de debut este undeva la, depinde de substanţă evident, undeva la 10-11 ani, ceva mai scăzută”

Este declarația șocantă a Dianei Șerba, sef serviciu în cadrul Agenției Naționale Antidrog.

Peste tot în media apar imagini și înregistrări cu adolescenți și copii, a căror viață este ditrusă de conusumul de droguri. În ciudat campaniilor de avertizare, sunt pre mici să realizeze cât rău își fac. „Am început cu drogurile în clasa a 4-a”.

Școlile au devenit terenul de joacă al traficanților de droguri. Cei ma mulți dinte profesori aleg să închidă ochii, să ignore realitatea, spunând că nu au cum să intervină să oprească cancerul drogurilor din unitățile de învățământ.

„Vă spun sincer că eu îmi rulam şi în bancă, la ele! Umblam cu ele şi în bancă, de faţă cu profesorii! Adică îmi puneam aşa un caiet şi ghiozdanul.”

„Am început cu drogurile în clasa a 4-a”
Sub protecția anonimatului, unii dascăli declară că lise cere să tolereze și, mai grav, să acopere consumul de droguri:

„Conducerile unităţilor de învăţământ, profesorii înţeleg să tolereze acest consum de droguri şi chiar să îl acopere.

Și din păcate elevii mai mici, de 5-8, văd şi ei aceste lucruri şi încep şi ei de la clasa a 7-a să fumeze substanţe interzise, la clasa a 8-a!”

Teoretic, există măsuri de prevenție a consumului de droguri. Campaniile de informare din școli nu îi ating scopil, dimpotrivă, unii elevi spun că informațiile prezentate nu fac decât să le stârnească și mai tare curiozitatea: „În niciun caz nu m-au convins, m-au făcut şi mai curioasă să le consum!”

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top