Connect with us
Cunoscutul coregraf Cornel Patrichi a murit marti la varsta de 71 de ani. Acesta suferea de cancer.

Știri

Cornel Patrichi a murit la 72 de ani

Cunoscutul coregraf Cornel Patrichi a murit marti la varsta de 72 de ani. Acesta suferea de cancer.

Cunoscutul coregraf Cornel Patrichi a murit marti la varsta de 72 de ani. Acesta suferea de cancer.

Cornel Patrichi a fost diagnosticat cu cancer pulmonar iar in 2014 a fost operat. De cateva zile, fostul coregraf se lupta cu o anemie severa, care l-a tintuit la pat. Din spusele apropiatilor, Cornel Patrichi nu mai putea manca singur, facea perfuzii iar medicii ii anuntasera deja pe membrii familiei sa se pregateasca pentru ce e mai rau.

Cu o zi inainte de teribila veste, Cornelia Patrichi, sotia si partenera de scena a lui Cornel, a povestit ca a chemat deja doi preoti acasa pentru a-l impartasi. De asemenea, in casa familiei Patrichi erau in permanenta cadre medicale care ii monitorizau starea de sanatate, dupa ce acesta a refuzat sa mai stea internat in spital.

Fiul sotilor Patrichi, Alexandru, venise de urgenta in tara impreuna cu logodnica sa, pentru a-i fi alaturi tatalui sau in aceste momente cumplite.

Citeste si: Cutremurator! Marturisirea lui Cornel Patrichi despre problemele de sanatate

Cornel Patrichi s-a nascut la Bucuresti pe 1 aprilie 1944. In anul 1962 a absolvit Liceul de Coregrafie si a inceput o cariera care avea sa fie de mare succes, ca prim balerin la Teatrul Constantin Tanase. Cu acest prilej Cornel Patrichi a aparut pentru prima oara in revista „Carabus”.

 

In 1970 dansatorul s-a angajat, la propunerea directorului Manolache, ca prim balerin la Teatrul Fantasio din Constanta, unde a activat timp de 10 ani. Cariera in televiziunea a lui Cornel Patrichi a atins apogeul in anul ’73, alaturi de Alexandru Bocanet. Tot in 1973 coregraful a inceput emisiunea „Gala Lunilor”.

In 1987 Patrichi a parasit tara, insa in 1988 s-a intors si a infiintat Scoala de balet „Dance Studio Patrichi“. Aceasta a functionat pana acum doi ani. De cand a revenit in tara, coregraful a inceput sa colaboreze cu nume mari din televiziune, printre care Florin Calinescu si Ovidiu Dumitru. In acea vreme el era numit de catre presa „regele dansului” si era extrem de apreciat.

Printre filmele in care jucat Cornel Patrichi se numara: The King of Communism: The Pomp and Pageantry of Nicolae Ceausescu (2002), Detasamentul Concordia (1980), Melodii, melodii… (1978), Gloria nu canta (1976), Alexandra si infernul (1975), Un august in flacari (1974), Veronica (1973), Pentru ca se iubesc (1972), Padurea pierduta (1971), Balul de sambata seara (1968), De trei ori Bucuresti (1968).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top