Connect with us
Corneliu Ionel Ciubotaru a murit la vârsta de 66 de ani

Știri

Corneliu Ionel Ciubotaru a murit la vârsta de 66 de ani

Este doliu în lumea presei după ce un diplomat s-a stins din viată. Corneliu Ionel Ciubotaru, un cunoscut jurnalist, s-a stins din viață după o scurtă suferință la doar 66 de ani. Acesta a fost diplomat, interpret dar şi realizatorul Radio Romania.

Omul de media s-a stins din viață pe 24 iunie, în urma unei scurte suferinţe, scrie agenţia de presă RADOR.

S–a născut la 10 februarie 1952, în comuna Dumbrăveni, judeţul Suceava. Ulterior, familia se stabileşte la Paşcani, unde Corneliu îşi termină studiile liceale, după care urmează cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii “Kilment Ohridski” din Sofia, iar apoi Academia de Studii Economice din Bucureşti.

A lucrat în comerţ şi turism, a fost traducător trilingv (bulgară, rusă şi ucraineană), diplomat, realizator la Radio Romania International (1995-2004) si la Agentia de presă Rador (2014-2017). În perioda 2004 – 2008 a fost consilier la Ambasada Romaniei dе la Sofia, apoi ataşat comercial la Consulatul Romaniei de la Sankt Petersburg (2008-2012) şi consul al Romaniei la Cernăuţi (2012-2014).

Corneliu Ionel Ciubotariu a tradus nenumărate romane

A avut o susţinută activitatate de traducător , între lucrările cărora le–a asigurat versiunea din limba bulgară în romană se numără romanul “Mesaje din viitor”, Editura Biblioteka 48, Sofia, 2003, precum şi „Abisurile Dragostei”, Editura RAO, Bucureşti, 2007.

De asemenea, a tradus în limba bulgară „Moara cu noroc” (Melnitzata na kasmeta)) a lui Ion Slavici, Editura BAN, Sofia, 2004, precum şi „Pădureanca” (Gorianka), de Ion Slavici, Editura BAN, Sofia, 2004, „Ciocoii noi cu bodyguard”, de Dinu Săraru, Editura „Balgarski Pisatel”, Sofia, 2007, „Memoriile unui prizionier roman de război, Luptele de la Turtucaia.

Prizonieratul în Munţii Pirin”, Editura „Daniela Ubenova”, Sofia, 2016. A mai tradus în limba rusă „Ciocoii noi cu bodyguard” (Krasnaza Zmeya), de Dinu Săraru, Editura Bukrek, Cernăuţi, 2012. Odihnă veşnică, drum lin spre lumină!”, mai scrie sursa citată.

Citește și Saveta Bogdan este în doliu! Bărbatul cu care avea o fiică s-a stins din viață

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top