Circulaţia este îngreunată pe Drumul Naţional 1, formându-se coloane de maşini pe o distanţă de 4-5 kilometri, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Georgian Drăgan.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Georgian Drăgan, a anunţat, joi, că, s-au format deja coloane de maşini pe Drumul Naţional (DN) 1.
„În această perioadă, în fiecare zi vor acţiona aproximativ 9.000 de poliţişti cu 3.000 de autospeciale. De asemenea, cei aproape 2.000 de poliţişti de la Rutieră vor folosi peste 300 de aparate radar, pentru siguranţa în trafic şi pentru depistarea celor care nu respectă regimul legal de viteză. În această perioadă, Poliţia Română recomandă şoferilor să respecte regulile de circulaţie, să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic, să dea dovadă de prudenţă şi să se respecte în trafic”, a declarat Georgian Drăgan, citat de Mediafax.
De asemenea, Infotrafic informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile.
Din cauza numărului mare de autoturisme, circulaţia rutieră pe sensul de urcare al DN1 Ploieşti – Braşov se desfăşoară îngreunat, în condiţii de aglomeraţie, pe tronsonul Cornu de Sus – Comarnic şi în zona staţiunii montane Buşteni, în judeţul Prahova. În acelaşi judeţ, se circulă îngreunat pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti (pe ambele sensuri).
Se circulă în condiţii de aglomeraţie la ieşirea de pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti în DN7, la Bascov (judeţul Argeş). S-a format coloană de autoturisme, în mişcare, de aproximativ doi kilometri.
Totodată, din pricina numărului mare de automobilişti care intenţionează să petreacă această minivacanţă în străinătate, se circulă îngreunat (coloană de autoturisme, în mişcare, de aproximativ doi kilometri) pe autostrada A1 Arad – Nădlac, la ieşirea din ţară prin punctul de trecere a frontierei Nădlac II. Pentru evitarea aglomeraţiei, autorităţile recomandă utilizarea punctului de trecere a frontierei Nădlac I (vechiul punct, prin care deplasarea se face fluent, fără probleme) sau a altor puncte.
Pe sensul către Râmnicu Vâlcea al DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea se circulă în condiţii de aglomeraţie la ieşirea de pe autostradă şi pe raza judeţului Vâlcea.
Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în zilele de 30 noiembrie şi 01 decembrie 2017, circulaţia vehiculelor, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă pe anumite sectoare de drum, astfel:
pe Autostrada A2, pe tronsonul Bucureşti (intersecţia A2 cu Centura Bucureşti) – Fundulea – Lehliu – Feteşti – Murfatlar (intersecţia A2 cu DN3), este interzisă circulaţia vehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, pe ambele sensuri de mers, joi, 30 noiembrie, în intervalul 16:00 – 22:00 şi vineri, 1 decembrie, în intervalul 06:00 – 22:00;
pe DN7, pe tronsonul Piteşti (ieşire din municipiu) – Râmnicu Vâlcea – Veştem (intersecţie DN7 cu DN 1), este interzisă circulaţia vehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe ambele sensuri, joi, 30 noiembrie, în intervalul orar 16:00 – 22:00 şi vineri, 1 decembrie, în intervalul orar 06:00 – 22:00;
pe DN39, pe tronsonul Agigea (intersecţia DN 39 cu DN39A) – Mangalia (intrarea în municipiu), este interzisă circulaţia vehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe ambele sensuri de mers, joi, 30 noiembrie, în intervalul 16:00 – 22:00 şi vineri, 1 decembrie, în intervalul 06:00 – 22:00.
Traficul rutier este monitorizat şi cu ajutorul unei aeronave din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie. La bordul acestei aeronave se află un poliţist rutier care dirijează echipajele de la sol în zonele cu probleme de fluenţă a traficului rutier.
Poliţia Română transmite mai multe recomandări pentru românii care pleacă de acasă în minivacanţa de 1 Decembrie.
Nu este bine să comunicaţi tuturor date despre plecarea dumneavoastră pentru o perioadă mai lungă şi nu postaţi pe reţelele de socializare aceste detalii. Puteţi deveni victima hoţilor din locuinţe!
Dacă plecaţi cu maşina, interesaţi-vă despre condiţiile meteo şi alegeţi corect ruta. Puteţi lua în considerare şi rute de rezervă, ţinând cont că valorile de trafic pot creşte.
Asiguraţi-vă că autoturismul funcţionează în regulă, că aveţi valabile asigurarea obligatorie şi inspecţia tehnică periodică (I.T.P.).
Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
Dacă plecaţi cu trenul, trebuie să fiţi foarte prudenţi în gară! Hoţii de buzunare acţionează în locurile aglomerate. Nu vă lăsaţi bagazele nesupravegheate şi nu aveţi încredere în persoanele abia cunoscute.
Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje.
Dacă plecaţi cu avionul, nu păstraţi obiecte de valoare (telefoane, tablete, notebook-uri, aparate foto sau de filmat etc.) în bagajele pentru cală. Asiguraţi-vă că aveţi actele valabile!
Acest site foloseste cookies.
Read More