Connect with us
Crăciunul pe rit vechi pe Valea Prahovei. Peste 7.000 de români vor serba „Nașterea lui Iisus” în stațiunile de pe Valea Prahovei.

Știri

Crăciunul pe rit vechi pe Valea Prahovei

Crăciunul pe rit vechi pe Valea Prahovei. Peste 7.000 de români vor serba „Nașterea lui Iisus” pe 7 ianuarie, în stațiunile din zona Valea Prahovei. Majoritatea turiștilor sunt veniți din Moldova, Ucraina sau Rusia.

Crăciunul pe rit vechi pe Valea Prahovei – hotelurile și cabanele sunt pline

Sărbătoarea Crăciunului pentru ortodocșii ce urmează calendarul vechi va veni abia pe 7 ianuarie. Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova a anunțat că așteaptă peste 7.000 de turiști în zilele următoare. „Turiștii sunt atraşi de pârtiile de schi şi zăpada în abundenţă, majoritatea alegând să vină în România din acest motiv. Se estimează că peste 7000 de turişti vor petrece sărbătorile pe rit vechi pe Valea Prahovei.”, se arată în comunicatul dat de instituția citată.

Crăciunul ortodocșilor de rit vechi va aduce din nou aglomerație pe drumurile principale ce duc către munte. La fel de aglomerat va fi și în cabanele și hotelurile din principalele stațiuni ale Văii Prahovei. După uriașele profituri bifate de patronii de hoteluri și cabane, în perioada de final a lui 2016, urmează un nou val de turiști aducător de venituri substanțiale.

Citește și: Cum se circulă pe DN 1. Aglomerație pe Valea Prahovei. VEZI RUTELE OCOLITOARE

Autoritățile avertizează turiștii care urmează să acceseze drumurile montane să circule cu maximă atenție. În următoarele zile, România intră sub cod roșu de ninsori și viscol iar blocajele rutiere sunt foarte posibile. De aceea este recomandat ca toți cei care pleacă la drum cu mașina să aibă echipată pentru iarnă. Totodată, pentru mai multă siguranță, șoferii trebuie să păstreze în mașini rezerve de apă și hrană, pentru cele mai negre dintre eventualități.

Creștinii ortodocși din Moldova Serbia, Muntenegru, Macedonia, Rusia, Ucraina, Georgia, Belarus, Kazakhstan, Egipt, Israel, Eritrea și Etiopia serbează Crăciunul pe 7 ianuarie.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top