Categorii Știri

Craiova: Femeie arsă de vie, după ce în locuința ei a izbucnit un incendiu. Cine este victima

O femeie de 85 de ani din Craiova a fost găsită decedată, joi dimineaţa, în propriul apartament în care izbucnise un incendiu din cauza unui scurtcircuit electric.

Potrivit ISU Dolj, pompierii au primit un apel prin 112 pentru a interveni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament din cartierul Brazda lui Novac, iar la faţa locului au fost informaţi că în interior ar putea exista o persoană.

„La faţa locului s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor medical. Ajunşi la uşă apartamentului, o persoană care era deja acolo îi informează pe pompieri că s-ar putea să fie şi o victimă în cameră. Intrând în camera indicată, pompierii au descoperit şi o victimă. Imediat a intervenit echipajul de prim-ajutor, dar aceasta nu mai răsufla”, a informat ISU Dolj.

Citește și: Incendiu la Fabrica de Arme Cugir – O femeie a murit

În zona respectivă s-au deplasat şi poliţişti din cadrul Secţiei 4 Craiova şi, potrivit IPJ Dolj, uşa era închisă pe interior, iar femeia nu avea urme de violenţă. În camera era foarte mult fum, iar cauza decesului urmează să fie stabilită la necropsie.

Cauza incendiului este un scurtcircuit electric produs de un cablu electric neizolat corespunzător, iar primele materiale care s-au aprins au fost din mase plastice, focul extinzându-se şi la covor.

Incendiu la o casă de locuit din Tăşnad

Miercuri seara, la ora 20:05, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit de pe raza oraşului Tăşnad. Apelul la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 a fost efectuat de către proprietara imobilului care a informat şi despre faptul că nu sunt persoane surprise în interior.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă pompieri din cadrul Punctului de Lucru Tăşnad cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, forţele fiind suplimentate cu încă un echipaj cu o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Carei.

La momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat, flăcările cuprinzând patru încăperi şi acoperişul imobilului. Din cauza cantităţii mari de materiale combustibile (mobilier, îmbrăcăminte, lemnul din structura acoperişului) şi a lipsei unei surse de apă în imediata apropiere, intervenţia pentru localizarea şi lichidarea incendiului a fost una de durată (aproximativ trei ore).

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric la un cablu electric neizolat corespunzător aflat în încăperea centralei termice.

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More