Connect with us
Percheziții la casa unui tânăr acuzat de propagandă jihadistă. Acesta a promovat pe internet mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste

Știri

Craiova: Percheziții la locuința unui bărbat acuzat de propagandă jihadistă

Percheziții la casa unui tânăr acuzat de propagandă jihadistă. Procurorii DIICOT au descins joi dimineață la locuința unui tânăr de 18 ani din Craiova, bănuit că a promovat pe internet mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste.

Constantin Luigi Boigea a fost reținut în decembrie 2015, când avea 17 ani, pentru propagandă jihadistă. Tânărul a renunțat în 2013 la religia creștin-ortodoxă și a trecut la cea musulmană.

Boigea este suspectat că a promovat mesaje pro jihadiste în mediul virtual, prin intermediul platformelor sociale. El a postat mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste, sau de ameninţare cu folosirea unor mijloace de natură să pună în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea persoanelor.

De la locuința bărbatului au fost ridicate dispozitive informatice, telefoane mobile, obiecte şi înscrisuri. El va fi dus la sediul DIICOT pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.  La activităţi au participat şi jandarmi de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei ”Vlad Ţepeş”, informează news.ro.

Boigea a fost reținut anul trecut pentru propagandă jihadistă

Procurorii DIICOT au făcut o percheziție la locuința tânărului și anul trecut. Atunci, Constantin Luigi Boigea a fost reținut pentru propagandă jihadistă.

”După convertirea la islamism, tânărul şi-a schimbat stilul de viaţă, izolându-se de societate şi familie, identificându-se cu Statul Islamic şi vorbind permanent în numele acestuia. A început să poarte în public ţinută specifică musulmanilor şi să se afişeze pe reţelele de socializare cu însemnele Statului Islamic”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.
Tânărul a alocat un timp foarte mare accesării şi vizualizării unor materiale de propagandă ISIS. El viziona clipuri ce prezentau execuţii prin decapitare, incendiere, împuşcare şi antrenamente specifice organizației jihadiste. Bărbatul și-a ales și un nume de origine arabă și încerca să contacteze adepți sau membrii ai Statului Islamic. Pe fondul radicalizării sale profunde, adolescentul a ajuns să convingă și alte persoane să devină adepţi ISIS.

Citește și: Donald Trump și-a prezentat strategia militară. Se va concentra pe înfrângerea ISIS

Constantin Luigi Boigea provine dintr-o familie destrămată. Tatăl său a fost eliberat din penitenciar în 2015 iar mama sa este angajată a Regiei Autonome de Transport Craiova.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top