Connect with us
Cresc anumite pensii de la 1 octombrie. 100.000 de români sunt norocoși

Știri

Cresc anumite pensii de la 1 octombrie. 100.000 de români sunt norocoși

Într-un interviu acordat postului de știri Digi 24, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că 100.000 de români vor avea pensiile mărite de la 1 octombrie 2018.

Beneficiarii măririi pensiilor de la 1 octombrie

„În iulie a apărut legea 221 pe 2018, care presupune recalcularea pensiilor, pentru cei care au lucrat în grupele de muncă, asta însemnând că vor fi creşteri.

Se aplică la beneficiarii legii 192, la o parte dintre ei creşterile au fost nesemnificative, la alta nu au fost deloc. După acea lege 221 și recalcularea care va intra în vigoare de la 1 octombrie, practic vorbim despre o creştere cu o treime, în medie, la pensie.

Vă dau un exemplu la mineri: până acum se împărțea la un stagiu complet de cotizare de 30 de ani, acum la 20, ceea ce duce la o creştere a pensiei cu o treime.

Și alți beneficiari ai legii 221 sunt cei care au ieșit la pensie pe legea 163, ulterior datei de 1 ianuarie 2011, care au lucrat în condiții speciale: furnaliștii, siderurgiștii, cei de la Metrorex.

Se împarte la fel, la 25, în loc de 35. Asta înseamnă o majorare de pensie la stabilirea dreptului. Creșterea va fi tot cu o treime.

Peste 100 de mii de persoane sunt vizate de această modificare la legea pensiilor. Impactul e calculat la 1,3 mld lei”, a declarat ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, pentru Digi24.

CITESTE SI: Olguța Vasilescu, nou anunț despre pensii și salarii: „Lucrăm la o Hotărâre de Guvern…”

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top