Connect with us
Cresc salariile acestor români de la 1 noiembrie! Cu cât vor fi majorate

Știri

Cresc salariile acestor români de la 1 noiembrie! Cu cât vor fi majorate

Anunț important pentru angajații Metrorex! De la 1 noiembrie, salariile angajaților regiei care administrează metroul bucureștean ar urma să crească cu sume cuprinse între 150 și 1.575 de lei. Cu toate acestea, Consiliul de Administrație nu este de acord cu această majorare.

Angajații Metrorex ar putea primi salarii mai mari de la 1 noiembrie

Directorul Metrorex cere creșterea salariilor angajaților de la data de 1 noiembrie, însă sindicatele nu sunt de acord cu această decizie. Consiliul de Administrație (CA) spune că nu este de acord cu această creștere salarială, decizia fiind luată în urma negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă, conform digi.ro.

Membrii Consiliului de Administrație al companiei ar susține într-un document că nu își asumă rezultatul negocierilor pentru contractul colectiv de muncă pentru 2020 – 2021, contract care ar fi fost înregistrat deja la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Tot în respectivul document ar apărea și mențiunea că Răspunderea pentru consecințele financiare și economice cu efect asupra companiei cade exclusiv în sarcina comisiei de negociere. Potrivit legii, în perioada stării de alertă, contractele colective de muncă se prelungesc, așa că nu este nevoie de o renegociere a lor acum, ci în termen de 90 de zile de la încetarea stării de alertă. De precizat faptul că România încă se află în stare de alertă.

Situația economică a Metrorex este deja una dificilă, având în vedere că marea companie a înregistrat pierderi 328 milioane de lei, în condițiile în care veniturile au scăzut considerabil din cauza pandemiei. Mai mult, numărul de persoane care circulă cu metroul a scăzut din cauza restricțiilor de circulație din primăvară, dar și din cauza faptului că mulți încă lucrează de acasă, pentru a fi prevenit riscul de infectare.

Un salariu al unui angajat Metrorex, în 2019, era de 5.408 de lei net pe lună, iar cel al unui technician telecomunicații era de 5800 lei. Cât despre cei de la conducere, salariul lor lunar putea ajunge și la 10.000 de lei.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top