Connect with us
Crește numărul celor care vor fi testați pentru Covid-19

Sanatate

Crește numărul celor care vor fi testați pentru Covid-19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat joi propunerea Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19. Algoritmul de testare se va modifica. Astfel, numărul celor care vor fi testați pentru Covid-19 va crește.  Sunt vizate mai multe categorii de pacienți cu risc mare de forme severe și deces, care au nevoie de o supraveghere atentă.

Crește numărul celor care vor fi testați pentru Covid-19

Nelu Tătaru susține că nu este suficientă respectarea măsurilor restrictive care au fost impuse. Astfel, pentru a limita transmiterea infecției și de a reduce numărul de forme severe și decese, este nevoie de intensificarea procesului de descoperire a persoanelor infectate.

„Sunt măsuri pe care le menținem în continuare, mă refer aici la distanțare socială, izolare, carantină etc. Dar, având în vedere evoluția numărului de decese, este necesar să aplicăm, suplimentar, și măsuri de detecție a infecției la categorii de bolnavi care pot să dezvolte forme severe de îmbolnăvire, în scopul de a interveni cu tratament medical cât mai precoce.”, a declarat ministrul, potrivit unui comunicat.

Astfel, s-a aprobat testarea suplimentară pentru:

  • gravide;
  • pacienți înainte de intervenții chirurgicale, transplant, donare de organe;
  • pacienți oncologici asimptomatici aflați in curs de chimioterapie;
  • hemodializați;
  • personalul de îngrijire din cămine de bătrâni.

Ministrul Sănătății a mai declarat că România are o capacitate de testare pe aparate de 6000 de teste zilnic, în 57 de puncte. Cu toate acestea, în prezent, în centrele de testare din România sunt înregistrate  4.500-4.700 de testări pe zi.

„Țin să menționez că nu ține doar de capacitatea aparatului, ține și de personalul care lucrează pe acest aparat și dacă lucrează pe o perioadă mai lungă, dacă este rodat pe acest aparat și dacă are capacitatea ca timp și fizic să poată lucra.”, a spus Nelu Tătaru.

Ludovic Orban  a precizat că au fost achiziționate extractoare automate care cresc capacitatea de testare. De altfel, el acuză că unele centre de testare sunt suprasolicitate și din această cauză, oamenii așteaptă mai bine de 24 de ore pentru rezultat; în același timp, alte centre au PCR-uri pe care aproape că nu le folosesc.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top