Știri

Crește salariul minim brut de la 1 februarie

Crește salariul minim brut pe economie de la 1 februarie. Unul din proiectele fruntașe ale programului de guvernare PSD se referă la majorările salariale. Conform planului stabilit de social-democrați, venitul brut va crește de la 1 februarie cu 200 lei.

Crește salariul minim brut – valoarea ajunge la 1450 lei

În cursul zilei de azi, Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică proiectul de lege care vizează mărirea salariului brut. Inițiativa legislativă este prima din mandatal Liei Olguța Vasilescu. Concret, „începând cu data de 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 1.450 lei lună pentru un program complet de lucru de 166,000 ore, în medie, pe lună, în anul 2017, reprezentând 8,735 lei/oră”.

În nota de fundamentare a proiectului de lege, se justifică argumentele pe care se bazează hotărârea. „Proiectul de hotărâre are un impact social important. El asigură creşterea nivelului de trai şi reducerea decalajelor sociale. Astfel, salariul lunar net al unui salariat care nu are persoane în întreţinere va fi de 1065 lei”.

Citește și: Codul Fiscal modificat – principalele prevederi adoptate

Legea creșterii salariului brut a fost un punct cheie al campaniei PSD. Încă de atunci, multe voci au atras atenția asupra pericolului financiar la care se expune țara, a cărei economii nu este încă suficient de solidă. De aceea, este de așteptat ca dezbaterile pe marginea majorării salariale propuse de cabinetul Grindeanu să continue în spațiul public

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More