Connect with us
Cristian Anastasescu, cumnatul lui Sebastian Ghiță, a fost reținut pentru 24 de ore într-un dosar de spălare de bani.

Știri

Cristian Anastasescu, cumnatul lui Sebastian Ghiță, REȚINUT

Cristian Anastasescu, cumnatul lui Sebastian Ghiţă, şi Bogdan Padiu, directorul Grupului Teamnet, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Decizia a fost luată după aproape opt ore de audieri la sediul DNA Ploieşti. Este vorba de un dosar de spălare de bani și trafic de influență.

Cumnatul lui Sebastian Ghiţă, Cristian Anastasescu, a fost adus la sediul DNA Ploieşti în jurul orei 11.50, cu o maşină a MAI, fiind însoţit de ofiţeri judiciarişti. După câteva zeci de minute, la DNA a fost adus cu mandat şi Bogdan Padiu, directorul Grupului Teamnet, deţinut până în 2012 de fostul deputat Sebastian Ghiţă.

Cei doi au fost audiaţi aproape opt ore de către procurorii DNA. Ulterior au fost scoşi din sediul DNA Ploieşti încătuşaţi şi preluaţi de două maşini, urmând să îşi petreacă noaptea în arest.

La ieşirea din sediul DNA Ploieşti, nici Anastasescu, nici Padiu şi nici avocaţii lor nu au făcut declaraţii.

Cumnatul lui Sebastian Ghiță, reținut pentru fapte de corupție

Potrivit anchetatorilor, în dosarul în care cumnatul lui Sebastian Ghiţă şi directorul societăţii Teamnet, Bogdan Padiu, au fost audiaţi la DNA Ploieşti apar numele a trei firme controlate de către fostul deputat. Acestea i-ar fi dat lui Ghiță 50 de milioane de lei, bani destinaţi unor miniştri sau funcţionari publici cu putere de decizie în acordarea unor contracte din fonduri publice.

Iniţial, suma vehiculată în acest dosar a fost de 50 de milioane de euro.

Cumnatul lui Ghiţă şi directorul Teamnet au calitatea de suspecţi în acest dosar. Se vizează infracţiuni de trafic de influenţă, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Sursa foto: digi24

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top