Categorii Știri

Cristian Borcea a fost mutat de la Poarta Albă la Jilava

Cristian Borcea a fost transferat de Penitenciarul Poarta Albă la Jilava, unde a fost cazat, în regim deschis.

Fostul finanțator al FC Dinamo București se ocupă în penitenciar de curățenie, potrivit unor surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Cristian Borcea, condamnat în celebrul dosar al „Transferurilor”, a fost adus, recent, la Penitenciarul Jilava. Acolo îşi execută pedeapsa în regim deschis.

Sursele citate au precizat că acesta a fost cazat în aceeaşi cameră în care a stat şi la începutul acestui an. Tot acolo se mai află alţi trei deţinuţi, condamnaţi pentru fapte uşoare.

Borcea a cerut să muncească şi a trecut pe la Comisia de muncă a închisorii, de unde a primit sarcina să se ocupe de curăţenie, în interior.

În prezent, Borcea execută pedeapsa de şase ani şi patru luni pe care a primit-o în dosarul Transferurilor. Fostul finanţator al FC Dinamo a primit, însă, la jumătatea acestei săptâmâni, o nouă condamnare.

Cristian Borcea a fost transferat de la Poarta Albă la Jilava

Acesta apare în dosarul în care este acuzat că, împreună cu fraţii Victor şi Ioan Becali i-ar fi dat judecătoarei Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, 195.000 de euro, pentru a-i achita în dosarul Transferurilor, lucru pe care, de altfel, magistratul l-a şi făcut.

Citește și: Update: A murit Fidel Castro. Trupul neînsuflețit va fi incinerat sâmbătă
Drept urmare, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat, joi, pe Cristian Borcea, la şapte ani şi zece luni de închisoare. Fraţii Ioan şi Victor Becali au luat câte şapte ani şi patru luni, respectiv cinci ani şi opt luni. Borcea a primit pedeapsa cea mai aspră, deoarece, spre deosebire de fraţii Becali, nu şi-a recunoscut fapta. Aceste condamnări nu sunt însă definitive.

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More