În urmă cu doi ani, regretata Cristina Stamate s-a confruntat cu probleme grave de sănătate. Marea actriţă a fost la un pas de moarte, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală foarte dificilă. La vremea aceea, ea povestea că era pregătită să moară.
„Când mi-a fost rău înainte să mă ia salvarea, când m-am sufocat, m-am gândit: Eu acum mor, mi-am zis calmă, senină. Dar unde e filmul vieţii mele? Unde-i mama? Unde-i Sandu? Încercam să-mi domin respiraţia. Dumnezeu m-a apărat şi a făcut posibile toate minunile”, povestea Cristian Stamate, la acea vreme, potrivit Cancan.ro.
Cristina Stamate a fost operată pe cord deschis, în 2015. A fost o operaţie dificilă, dar de succes. După intervenţia chirurgicală, Cristina Stamate se simţea ca şi cum ar fi renăscut şi era devenise foarte optimistă:
„M-am născut a doua oară. Intervenţia a fost foarte grea, aşa ceva se face extrem de rar în România. Timp de două ore, inima a fost oprită. Puţini conştientizează ce înseamnă acest lucru.
Au fost multe momente când m-am gândit că o să mor. Înainte să mă anestezieze, mă gândeam că poate nu voi mai vedea niciodată lumina zilei. Acum mă simt bine, mă recuperez, apreciez mai mult ca înainte fiecare rază de soare, fiecare respiraţie, fiecare zgomot. Mi-am propus să fiu mai bună”.
Regretata artistă Cristina Stamate va fi înmormântată miercuri, la cimitirul Bellu. Marţi, trupul ei a fost depus în foaierul teatrului „Constantin Tănase”, acolo unde cine a iubit-o are ocazia să vină să-şi ia rămas bun de la ea.
„Cel mai probabil mâine va fi adusă la noi. Noi ne-am pregătit, dar sunt celelalte operaţiuni pe care nu le rezolvăm noi, le rezolvă familia, rudele, prietenii, cu scoaterea ei, cu aducerea ei, toate astea.
Noi ne-am interesat de mormânt, ne-am interesat de câteva lucruri esenţiale, dar în rest familia se ocupă”, a spus Alexandru Arşinel, care s-a ocupat de locul de veci al actriţei.
Vești mari pentru unele categorii de pensionari. Cei care au ieșit la pensie anticipat parțial din 2011 și până la jumătatea lui 2016 vor putea cere recalcularea pensiilor.
Recalculările pensiilor se vor face doar la cerere, iar dacă vor fi mărite, acestea vor fi acordate pentru viitor, nefiind vorba de nicio plată retroactivă.
Este vorba despre legea nr. 216/2017, care vine in completarea articolului 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Așa se face că persoanele care se pensionaseră înainte de iulie 2016 și care avuseseră parte de condiții vitrege, acum, statul român încearca să se revanșeze față de aceștia.
„Persoanele ale căror drepturi de pensie anticipată parțială s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011 – 16 iulie 2016 beneficiază de recalcularea pensiei prin aplicarea prevederilor alin. (4) (este vorba de noul mod de calcul – n. red.).
Recalcularea (…) se face la cererea persoanei interesate, iar drepturile de pensie recalculate se cuvin și se plătesc începând cu luna următoare înregistrării acesteia la casa teritorială de pensii în evidențele căreia se află dosarul de pensie al solicitantului”, prevede Legea nr. 216/2017.
Nu este vorba despre o pensie retroactivă!
Acest articol a fost actualizat la: 2017-11-28T15:40:46+02:00 15:40
Acest site foloseste cookies.
Read More