Connect with us
Plenul CSM a dat aviz negativ pentru ordonanțele privind grațierea și codul penal. Anunțul a fost făcut de procurorul general Augustin Lazăr.

Știri

CSM a dat aviz negativ pentru grațiere și modificarea Codului Penal

Plenul CSM a dat aviz negativ asupra proiectelor de ordonanță de urgență referitoare la grațiere și modificarea Codului Penal.

Anunțul a fost făcut de procurorul general Augustin Lazăr, la capătul unei ședințe de jumătate de oră, care s-a desfășurat fără ministrul Florin Iordache.

 

Înainte de vot, Lazăr a spus că adoptarea celor două acte normative ar duce la reconsiderarea aprecierilor pozitive din raportul MCV.

„Raportul MCV pune în evidenţă faptul că autorităţile statului român au obţinut rezultate bune şi foarte bune. Sunt progrese remarcabile care au fost obţinute de instituţiile româneşti în lupta contra corupţiei şi criminalităţii în general. Remarc unele proiecte cum ar fi acele proiecte de acte normative şi care dacă ar fi adoptate, ar conduce la o reconsiderare a aprecierilor pozitive care s-au făcut până acum”, a arătat Augustin Lazăr, înainte de începerea şedinţei plenului CSM.

Întrebat ce părere are despre proiectul de ordonanţă care ar înjumatăţi pedepsele violatorilor de peste 60 de ani, Lazăr a spus că „nu ar trebui să ne gândim la aceste aspecte când societatea românească se confruntă cu un val de criminalitate, când ne aşteptăm la alt val de criminalitate, cu terorism, cu tot felul de probleme de criminalitate transfrontalieră, criminalitate violentă, noi acum să ne gandim la acte de clemenţă… Observaţi ce se întâmplă într-o lume dinamică, în care oamenii circulă peste tot, când sunt diverse semne de nervozitate nu numai la noi, în Europa şi în lumea întreagă”.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top