Adrian Streinu-Cercel a rămas în continuare managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București și profesor Universitar chiar și după demitere. Acesta a fost demis din conducerea Comisiei anti-Covid de către Nelu Tătaru. Care este viața lui acum, află din rândurile de mai jos.
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, l-a demis pe Adrian Streinu-Cercel din conducerea Comisiei anti-Covid-19. Totuși acesta a rămas manager al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din capitală, dar și profesor universitar la facultatea Carol Davila.
Adrian Streinu-Cercel este născut la 30 august 1956, în localitatea Orbeni din județul Bacău. Acesta este un medic, cercetător român și membru al Academiei de Științe Medicale.
A absolvit Facultatea de Medicină din București în anul 1982. A început să lucreze în cadrul Institutului de Boli Infecțioase din capitală, încă din anul 1984. De-a lungul timpului a deținut mai multe funcții politice.
De fapt, în cadrul Guvernului Emil Boc, între 6 octombrie și 3 noiembrie 2009 și între 19 noiembrie 2010 şi 23 mai 2012 a fost secretar de stat. ANI l-a declarat incompatibil de două ori pentru funcțiile deținute în Guvern și UMF în paralel cu cea de director de spital.
În timpul pandemiei de coronavirus din 2020, acesta a fost numit președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epiemiologic al Covid-19 în cadrul Ministerului Sănătății. A fost menținut în această funcție între 6-23 aprilie.
A fost demis de către Nelu Tătaru datorită apariției în presă a planului de luptă împotriva pandemiei. Acest plan includea carantinarea separată de familii a persoanelor trecute de 65 ani.
Adrian Streinu-Cercel are două nume de familie, dintre care al doilea este al soției sale. Din respect pentru socrul său a decis să îi poarte numele. Această decizie a fost luată acum 40 ani.
Fiicele sale, Oana și Anca sunt medici infecționiști în cadrul spitalului de Boli Infecţioase ”Matei Balș”.
Acest articol a fost actualizat la: 2020-04-27T14:20:12+03:00 14:20
Acest site foloseste cookies.
Read More