Connect with us

Știri

Cum arată acum celebrul deal din imaginea de fundal a Windows XP. Ce s-a întâmplat cu cel care a făcut poza

Windows XP se numără printre cele mai populare sisteme de operare și în ziua de astăzi, deși gigantul Microsoft a ajuns în prezent la Windows 10.

Una dintre cele mai recunoscute caracteristici ale acestui sistem de operare era celebrul wallpaper Bliss, reprezentat de o imagine cu un deal verde și cerul albastru deasupra.

Foarte multă lume a crezut că acea imagine este doar produsul unui program de editare foto, dar peisajul acela există și în realitate.

Celebra fotografie cu deal a fost făcută îm amiș 1993, într-o zonă viticolă din California, de către Charles O’Rear. Windows a cumpărat drepturile de proprietate în 2000.

Nu este cunoscută suma de bani pe care a încasat-o fotograful de la compania patronată de Bill Gates, pentru că este o clauză de confidențialitate care îl obligă pe O`Rear să nu dezvăluie ce bani a primit. Trebuie menționat, însă, că banii încasați de acesta îl fac al doilea cel mai bine plătit fotograf în viață.

Puteți vedea în imaginea de mai jos cum arată acum celebrul deal din imaginea de la Windows XP.

Bliss, cea mai cunoscută imagine din istoria Windows

XP a fost cel mai vândut și cel mai vândut sistem de operare al Microsoft până în anul 2011, când a fost detronat de Windows 7.

Citește și: ANUNȚ ȘOC! Toți cei care au WINDOWS piratat acasă sunt afectați de asta!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top