Cum arată DIAVOLUL. Cele mai interesante istorisiri despre înfățișarea acestuia

10.06.2015
Cum arată DIAVOLUL. Cele mai interesante istorisiri despre înfățișarea acestuia

Nimeni nu știe cum arată Diavolul sau dacă acesta chiar există. Însă, de-a lungul istoriei au apărut o serie de mărturisiri despre înfățișarea acestuia. Iată câteva dintre ele:

DIAVOLUL ARATĂ CA UN ETIOPIAN
În perioada proceselor intentate vrăjitoarelor, în secolul XII, irlandezii considerau că Diavolul era negru, la fel ca un etiopian.

BĂRBAT NEGRU
Diavolul a fost descris ca un bărbat negru de către o vrăjitoare din Yorkshire (1664). Acesta călătorește în lume să facă rău, pe un cal negru.

PICIOARELE DIAVOLULUI
Marie Lamont din Innerkip spunea în 1662 că Diavolul este un bărbat urât, cu un aspect fizic fioros, negru și că are picioarele cu copite despicate.

MONSTRUL URS
Diavolul a fost comparat chiar și cu un urs. Un exorcist celebru din secolul XVI, Annibale Serra, spunea că demonul a luat chip de urs, apoi de lup sălbatic și mai apoi de vârcolac. Acesta avea capacitatea de a se metamorfoza frecvent.

Cei mai mulți susțin că Diavolul nu arată într-un anume fel ci este un spirit negativ care se poate insinua peste tot. În Rusia, de pildă, există chiar un cimitir al Diavolului. Se crede că acolo oamenii sunt luați și duși pe alte tărâmuri de ființe malefice, slujitorii demonilor. Este vorba despre o pajiște aproape de satul Kova din regiunea Krasnoyarsk, unde au dispărut 75 de oameni fără nicio urmă.