Connect with us
Cum arată femeia desemnată, oficial, cea mai bătrână persoană din lume. GALERIE FOTO

Știri

Cum arată femeia desemnată, oficial, cea mai bătrână persoană din lume. GALERIE FOTO

O japoneză în vârstă de 116 ani, care iubeşte matematica şi consideră că cel mai bun moment din viaţa ei este “acum”, a fost confirmată drept cea mai vârstnică persoană din lume, a anunţat, sâmbătă, Cartea Recordurilor Guinness, potrivit AFP.

Kane Tanaka este născută pe 2 ianuarie 1903, în acelaşi an în care fraţii Orville şi Wilbur Wright au reuşit primul zbor motorizat din istorie, actul de naştere al aviaţiei moderne, transmite News.ro.

Ceremonia de înmânare a diplomei a avut loc la căminul de bătrâni din oraşul Fukuoka, în vestul Japoniei, acolo unde locuieşte, în prezenţa primarului Soichiro Takashima.

VEDEȚI IMAGINI CU KANE ÎN GALERIA FOTO

Când a fost întrebată care a fost momentul cel mai fericit din viaţa ei, Tanaka a răspuns: “acum”.

Căsătorită în 1922 cu Hideo Tanaka, ea a avut patru copii şi a adoptat unul.

Dimineaţa, ea se trezeşte cel mai adesea la ora 6.00. După-amiaza, ea studiază matematica şi exersează caligrafia.

“Unul dintre jocurile ei favorite este Othello, devenind expertă în acest joc de societate clasic”, a adăugat Cartea Recordurilor Guinness.

Japonia, cunoscută pentru speranţa de viaţă lungă a locuitorilor ei, poate să îşi aroge titlul de patria celor mai vârstnici, între care Jiroemon Kimura a murit în iunie 2013 la 116 ani, el deţinând recordul de longevitate masculină, şi Masazo Nonaka, care a decedat în ianuarie, la vârsta de 113 ani când a fost desemnat bărbatul cel mai în vârstă din lume.

Potrivit Guinness, recordul de longevitate rămâne al lui Jeanne Calment, din Franţa, care a decedat în 1997 la vârsta de 122 de ani şi 164 de zile.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top