Categorii Știri

Cum distingi miturile de realitate atunci când vine vorba de păcănele

Păcănelele sunt de mult timp cele mai populare jocuri de cazino. Ele au avut un impact major încă de când au fost inventate, la finalul secolului al XIX-lea. Astăzi, experiența de joc este alta, pentru că au apărut cazinourile online precum Mozzartbet, care au dus distracția la un alt nivel. 

Numărul pasionaților fiind foarte mare, era imposibil să nu existe câteva „guri rele” care să răspândească mituri despre sloturi. Unele povești au un sâmbure de adevăr, dar este un sâmbure expirat, pentru că se referă la aparatele vechi, la care se putea umbla cu ușurință și care aveau scripturi rudimentare.

În prezent, nu există breșe în securitatea cibernetică, deci nu ar trebui să mai auzim de teorii ale conspirației vizavi de păcănelele online. Cu toate acestea, încă mai găsești pe forumuri comentarii prin care diverși jucători își exprimă observațiile „revoluționare” sau suspiciunile  referitoare la jocuri.

Cel mai des auzite ipoteze

Miturile „moderne” se referă la sloturile din cazinourile de pe internet, întrucât cei mai mulți pasionați s-au mutat în online. Sunt multe supoziții, o parte din jucători fiind de părere că și-a dat seama despre ce se întâmplă „cu adevărat”.

Cel mai frecvent, teoriile vizează „secretul succesului” și modalitățile prin care cazinourile ar încerca să îi păcălească pe clienți.

De exemplu, o opinie des întâlnită este cea conform căreia o serie de rotiri care nu aduce nimic este urmată de o rotire fantastică. Ar fi valabilă și reciproca: după o rotire norocoasă, urmează o serie în care nu tei bucuri deloc.

Un alt mit rostogolit pe internet este cel potrivit căruia ofertele promoționale sunt doar „șiretlicuri” de marketing. Unii spun cu convingere că în rotirile extra nu se aliniază niciodată bine simbolurile pe grilă. Cu siguranță că vei găsi și comentarii de genul: „Cazinoul X umblă la jocuri. Orice ai face, nu ai cum să fii pe plus”. Încă mai sunt amatori de păcănele care cred că există succesiuni de simboluri care anunță o combinație cu multiplicator maxim …

Care este realitatea

Cum distingi miturile de realitate? Foarte simplu: cunoscând realitatea! Dacă știi exact cum funcționează industria jocurilor de noroc în general și care este mecanismul păcănelelor în special, nici nu bagi în seamă comentariile de genul celor prezentate mai sus.

Absolut toate păcănelele online sunt coordonate de un mecanism de tipul Random Number Generator (RNG). În momentul în care apeși pe butonul de rotire, scriptul generează numere aleatorii pentru fiecare poziție de pe grilă. În funcție de număr, este afișat un anumit simbol. Programul este făcut în așa fel încât pictogramele mai puțin valoroase să aibă pondere mai mare, dar rezultatul unei rotiri nu are nicio legătură cu ce s-a întâmplat în rundele anterioare.

Ca să ne exprimăm altfel, jocul are „amnezie”. Fiecare învârtire este considerată prima. Prin urmare, nu este o regulă ca după o rotire norocoasă să urmeze mai multe cu ghinion sau invers. Se poate întâmpla, dar la fel de bine e posibil să ai și cinci rotiri norocoase la rând. 

Realitatea este alta și în ceea ce privește „inutilitatea” ofertelor și a rotirilor extra. Cu siguranță că este reclamată de cei care nu au noroc să scoată ceva din aceste campanii, însă sunt și jucători care îi pot contrazice. Scriptul nu poate face diferența între o rotire extra și una „normală”. 

În plus, orice fond suplimentar și orice rotire din partea casei te ajută să ai parte de extra distracție, deci câștigul este garantat, chiar dacă nu se materializează în balanța contului. Aceasta este funcția prioritară a jocurilor de noroc: divertismentul.

Am ajuns la manipularea jocurilor de către operatori, care este cea mai mare „glumă” dintre toate. Ne referim la operatorii legali, nu la cei care funcționează ilegal. Cazinourile online licențiate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc sunt cât se poate de serioase. Nu și-ar pune niciodată reputația în pericol ca să ciupească niște bani de la câțiva clienți. Nu mai vorbim de faptul că autoritățile controlează periodic corectitudinea jocurilor.

Ca să nu cazi în capcana miturilor, este bine să te informezi din surse serioase și să tratezi cu precauție orice citești pe forumuri, unde orice poate spune orice.

 

Share
Scris de
Olănescu Andrei