Connect with us

Știri

Cum i-a pedepsit un episcop pe enoriași pentru că n-au votat la referendumul pentru familie

În România se poate orice. Chiar dacă oficial suntem un stat laic, neoficial Biserica are un cuvânt greu de spus, iar de cuvântul înalților prelați depind de multe ori decizii pe care le iau politicienii.

Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Vicențiu Grifoni, nu le-a permis credincioșilor să intre în altarul unei biserici sfințite.

„Avand in vedere această perioadă de doliu, suferinţă şi durere, astăzi nu se va intra în Sfântul Altar si vom lăuda pe Dumnezeu din faţa catapetesmei”, i-a anunţat Episcopul Vicenţiu Grifoni pe credincioşi, potrivit TV Ialomiţa.

Oamenii s-au revoltat. „Asta era problema, că n-a fost lumea la vot? Aia era doliu? Credeam ca a murit un Părinte de-al lor si trebuia să ţinem doliu la biserică.

Să le fie ruşine, că dacă vor ei să facă prostii sau nu vor tot fac. Ca au făcut si părinţii între ei prostii si au făcut şi copii, şi acum sunt sfinţi”, a spus o femeie.

O alta persoana a susţinut că ceea ce s-a întamplat are legătura doar cu politica şi nu cu Dumnezeu. „Credinţa-i credinţă, referendumul e referendum. Ce treabă aveam noi ca nu s-a dus lumea la referendum?”, a fost o alta reacţie, notează ziarul Adevărul.

Se caută vinovații pentru eșecul de la referendumul pentru familie

„Evident, cei care au spus asta în spaţiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat insistent cu referendumul, ignorând faptul că actualii guvernanţi erau obligaţi să organizeze referendumul, acum sau mai târziu. Faptul că l-au organizat s-a transformat ulterior într-un motiv de politizare a acestei teme“, a declarat purtătorul de cuvânt al BOR, la RFI.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a abţinut să le răspundă reprezentanţilor Biserii Ortodoxe. „Eu am văzut asta (n.r.- declaraţia lui Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe). Eu sunt creştin- ortodox.Nepracticant. Cu mare greutate mă abţin să nu dau răspuns la acele ziceri“, a afirmat Liviu Dragnea.

CITESTE SI: Liviu Dragnea, reacție dură după eșecul referendumului pentru familie

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top