Connect with us
Cum influențează durabilitatea unui gazon sintetic performanța jucătorilor pe terenul sportiv?

Știri

Cum influențează durabilitatea unui gazon sintetic performanța jucătorilor pe terenul sportiv?

Cum influențează durabilitatea unui gazon sintetic performanța jucătorilor pe terenul sportiv?

Jucătorii par să alunece pe teren? Se simt tot mai obosiți după fiecare meci jucat? Desigur, poate fi vorba și despre condiția lor fizică. Dar atunci când întreaga echipă are de suferit, cauzele sunt exterioare. Și cel mai probabil, suprafața de joc este de vină. Mai precis, gazonul. Durabilitatea gazonului sintetic are un impact major asupra performanței jucătorilor. Din acest motiv, dacă deții sau te ocupi de administrarea unui teren, trebuie să te asiguri că pe teren se instalează un gazon potrivit. De ce contează atât de mult durabilitatea și cum influențează meciurile și jucătorii? Află în continuare.

De ce contează durabilitatea gazonului artificial?

Montarea unui nou gazon sintetic nu este doar o chestiune legată de aspectul estetic al terenului. Desigur, atunci când se decide instalarea unui gazon artificial cu fibre verzi, perfecte, terenul va arăta mult mai bine. Însă mai mult de atât, gazonul durabil influențează direct performanța sportivilor. Un gazon cu fibre dense și rezistente asigură o aderență superioară, crescând stabilitatea jucătorilor pe teren. Fibrele trebuie să fie puternice și stabilizate contra razelor UV pentru a preveni decolorarea. În plus, fibrele și implicit întreagă structură a gazonului artificial, absorb o parte din impactul produs de alergare și sărituri, reducând riscul de accidente. Un gazon sintetic durabil rezistă în timp. Face față uzurii intense și la condițiile meteo extreme, oferind o suprafață de joc uniformă și consistentă pe termen lung. 

Cum afectează un gazon sintetic performanțele jucătorilor?

Deteriorarea fibrelor de iarbă, desfacerea îmbinărilor și chiar blocarea drenajului apei, transformă un gazon aparent bun, într-unul care afectează performanțele jucătorilor. Un gazon neuniform sau unul cu o aderență scăzută, crește riscul alunecărilor pe teren, și implicit, a accidentărilor. Fiecare mișcare, fie că este vorba despre alergat, contact fizic sau sărit, generează un impact asupra articulațiilor jucătorilor. Aceștia se pot simți mai obosiți pe un gazon care nu oferă amortizare adecvată pentru că se vor concentra pe a-și menține stabilitatea. Atunci când suprafața devine neuniformă, nu se mai pot coordona și își vor pierde precizia șuturilor. Din aceste motive, este important să se aleagă un gazon sintetic de calitate, care să asigure o suprafață de joc sigură și uniformă.

Cum alegi un gazon artificial pentru terenul tău?

În funcție de tipul de teren pe care intenționezi să-l amenajezi sau reamenajezi, alege un gazon artificial fotbal, tenis, volei sau multisport. Fiecare tip de sport are propriul stil de joc și nevoi, motiv pentru care este ideal să se selecteze un gazon special creat pentru acesta. De exemplu, pentru un teren de fotbal, este recomandat un gazon din polietilenă, în timp ce pentru unul de tenis, se pretează unul din polipropilenă. Totodată, înălțimea firului are un impact major asupra întreținerii, aspectului și performanței jucătorilor. Dacă un gazon cu o înălțime a firelor de 20 mm se potrivește pentru un teren multisport, unul cu o înălțime de 40 mm se ideal pentru un teren de fotbal.

Un gazon sintetic de calitate este o investiție necesară pentru orice tip de teren sportiv. Ajută atât la realizarea unui teren aspectuos, cât și la performanțele jucătorilor. Prin urmare, atunci când alegi un nou gazon artificial, nu urmări doar prețul. Ci și la calitatea materialelor utilizate și stilul de montaj pe care ți-l propune firma care se va ocupa de proiect. Nu uita că un gazon nu-și va arăta niciodată potențialul dacă nu este instalat corespunzător. Lucrează întotdeauna cu specialiști pentru a te asigura că va fi instalat corect.

Continue Reading
You may also like...

More in Știri

To Top