Zâmbetul alb și strălucitor este o adevărată carte de vizită, la fel ca mâinile. Din păcate, băuturile colorate, precum și predispoziția genetică ori anumite medicamente și o igienă precară duc în timp la probleme ale danturii și la dinți galbeni.
Imaginează-ți că râzi, vorbești sau zâmbești în fața unui grup mai mare de oameni. Poate fi vorba despre familia ta, despre prieteni sau despre șefi, iar toate aceste persoane pot vedea că ai dinții galbeni. Acest lucru nu este deloc confortabil pentru cineva, așa că trebuie să iei măsuri imediat dacă te confrunți cu o asemenea problemă.
Dinții galbeni îi pot face pe mulți să creadă că îți speli dinții, chiar dacă de fapt faci asta, chiar de mai mult de două ori pe zi!
Acest lucru este valabil mai ales pentru fumători, care au mai multe șanse de a avea dinți galbeni. Nefumătorii, de asemenea, pot avea și dinți galbeni, mai ales dacă consumă mult zahăr.
Foarte multe persoane apelează la stomatolog pentru a-și albi dinții, ori la plasturi sau la diferite tratamente chimice. În cazul în care nu sunt realizate așa cum trebuie, dinții pot deveni și mai sensibili și, în timp, pot fi chiar afectați de aceste tratamente.
Iată un tratament extrem de simplu pe care îl poți încerca acasă și care dă rezultate încă de la prima folosire. Nu ai nevoie decât de două ingrediente: zeamă de lămâie și bicarbonat de sodiu.
Tot ce trebuie să faci este să amesteci într-un bol o lingură cu bicarbonat de sodiu și să torni puțină zeamă de lămâie, până se formează o pastă. Cu ajutorul unui șervețel, se aplică această pastă și se freacă ușor fiecare dinte în parte, evitând gingiile. Se lasă apoi să acționeze timp de două minute și se clătește gura cu apă călduță.
Pentru ca dinții să nu devină sensibili, se folosește doar o singură dată pe săptămână.
Puține persoane știu, însă și usturoiul ajută la labirea dinților deoarece ajută la reducerea bacteriilor care se depun pe dinți. Consumă usturoi crud cât mai des și, din când în când, poți zdrobi un cățel de usturoi și să freci dinții cu acesta timp de 1 – 2 minute, evitând zona gingiilor. Vei observa că dinții vor fi mai curați imediat.
Acest site foloseste cookies.
Read More