Connect with us
Pomii columnari. Cum poti avea o mini-livada in balcon

Știri

Pomii columnari. Cum poti avea o mini-livada in balcon

Mini-livada de balcon. Iata ce trebuie sa stii pentru a cultiva fructe in balcon sau pe terasa si cum se intretin pomii columnari.

Pomii columnari se numesc asa deoarece florile lor si implicit fructele cresc pe tulpina, nu au ramuri si nu se dezvolta foarte mult in inaltime, deci nu au nevoie de acelasi spatiu ca si pomii fructiferi obisnuiti.

Specialistii recomanda soiuri autopolenizatoare, daca doriti sa aveti o recolta buna de fructe. Iata cateva sfaturi pentru a va transforma balconul intr-o mini-livada:

CITESTE SI: Ai un dormitor mic? Uite cum poţi să-l amenajezi!
CITESTE SI: Rafturi suspendate

1. Trebuie sa alegeti ghiveciul potrivit
Ghiveciul trebuie ales in functie de marimea plantei si poate fi din plastic, ceramica, lemn sau lut. De retinut este faptul ca marimea ghiveciului nu trebuie sa fie una mare iar astfel radacina nu se va dezvolta prea mult. Recipientul recomandat pentru pom este de 50 de centimetri.

pom columnar

pom columnar

2. Plantarea
Specialistii va recomanda sa folositi un bat de sustinere sau un spalier pentru sprijin iar planta trebuie legata cu o sfoara de canepa sau rafie. Planta trebuie udata de fiecare data cand pamantul din ghiveci se usuca.

pom columnar

pom columnar

3. Intretinerea pomilor columnari
Planta are nevoie de lumina naturala si aveti grija sa fie ferita de curenti puternici. In fiecare primavara, recomanda specialistii in domeniu, pomilor fructiferi li se taie ramurile noi aparute pentru a le reda forma columnara. De asemenea, cand puietii fac prima data fructe, este recomandat sa fie indepartate ca planta sa se dezolte bine.

pomi columnari

pomi columnari

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top