Categorii Știri

Cum poți face plăți rapide în România, în diverse contexte

Transferurile de bani se pot realiza în prezent în timp foarte scurt, grație noilor tehnologii implementate de bănci, procesatori de plăți și comercianți. Timpul scurt de „transport” al banilor este absolut necesar în foarte multe situații, când avem nevoie să profităm de anumite oportunități legate de piața financiară, legate de contracte comerciale sau de achiziții la super ofertă.

Așadar, despre plăți rapide putem vorbi atât în comerț (clasic sau e-commerce), cât și în zona de servicii și chiar în ceea ce privește transferurile de bani dintr-un cont în altul, până și între două persoane fizice. De asemenea, putem avea nevoie să transferăm bani dintr-un cont personal într-un alt cont propriu, la o altă bancă din România, căci cash-ul este tot mai puțin utilizat, implicând un management complicat și chiar costisitor (comisioane) plus riscurile aferente ale manipulării unor sume mari de bani.

În ceea ce privește transferurile bancare în lei, cele intrabancare se fac pe loc, iar cele interbancare durează de obicei câteva ore. Majoritatea băncilor comerciale din țara noastră realizează transferurile între bănci în aceeași zi, pentru tranzacțiile comandate până în jurul orei 13, și în dimineața următoare, pentru tranzacțiile introduse de clienți în cursul după-amiezii.

Interesant de subliniat este faptul că 6 bănci din România fac parte acum dintr-un sistem care permite plăți instant interbancare, pentru persoane fizice și persoane juridice. Cel mai rapid și modern serviciu de plăți interbancare în condiții de maximă siguranță, disponibil neîntrerupt și cu execuție instantanee este serviciul Plăți Instant.

Băncile care au aderat până acum la acest sistem sunt Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română, Vista Bank și Patria Bank. Banii transferaţi nu părăsesc sistemul bancar, căci plăţile efectuate prin Plăți Instant sunt transferate interbancar de către Transfond, având finalitatea decontării asigurată de către Banca Națională a României (BNR). Transfond este o companie de servicii financiare dețină chiar de băncile comerciale din țara noastră și controlată de BNR, care este cel mai mare acționar.

În scop comercial, pentru a achiziționa produse sau pentru a beneficia de diverse servicii, cea mai simplă și mai rapidă metodă de plată este cea cu cardul de debit sau cardul de credit. Offline și online, cardurile permit acces instant la contul personal sau la plafonul de credit existent.

Este cea mai rapidă metodă inclusiv pentru a transfera bani spre un cont de trading, pentru a cumpăra criptomonede, pentru a profita de o anumită ofertă specială limitată pe internet sau pentru a accesa jocuri pe internet. În categoria jocurilor de cazino spre exemplu, la pacanele online și la alte jocuri de online casino, operatorii permit plățile online pentru transfer imediat al sumelor în conturile de joc.

Băncile au introdus în ultima perioadă tot mai multe facilități de plăți rapide pentru clienți. Spre exemplu, se pot face plăți prin aplicații pe smartphone sau pe baza unui cod, cu ridicare cash de la ATM. De asemenea, clienții unor bănci își pot porta banii de pe orice carduri, către conturi proprii deținute la băncile respective, în câteva minute.

Share
Scris de
Olănescu Andrei
Stiri Despre plati

Acest site foloseste cookies.

Read More