Cine locuieste intr-o casa, stie cat de importanta este o terasa pentru confort. Din pacate, zilele caniculare din aceasta vara pot strica multe calcule pentru cei care spera sa se relaxeze cat mai mult timp in spatiul amenajat in afara casei. Terasele nu pot fi folosite in anumite momente ale zile din cauza caldurii, dar aceasta problema are mai multe rezolvari. Unele sunt mai usor de aplicat, altele sunt mai costisitoare, dar rezultatul final garanteaza racoarea atat de cautata pe terasa intr-o zi torida.
Plantele sunt solutia oferita de natura si care se muleaza perfect pe o terasa. In afara de confortul psihic si estetic pe care il ofera, plantele reduc temperatura datorita umbrei pe care o fac. In plus, acestea purifica si aerul, iar unele ofera flori, mirosuri foarte placute si fructe. Copacii si gardurile vii sunt alte solutii ideale pentru terase. Pentru a asigura umbra pe teresa, vita-de-vie, vita salbatica, iedera si plantele cataratoare cu flori sunt alte variante demne de luat in calcul.
Citeste si: 5 beneficii ale castravetelui pentru casa si gradina ta
Specialistii in design interior si sfaturile eficiente pentru decorarea casei
Sistemele de umbrire precum umbrelele, pergolele sau pavilioanele sunt urmatoarele solutii pentru cei care doresc sa aiba racoare pe terasele de langa case. Indiferent de structura lor, este recomandat ca acestea sa fie deschise la culoare, pentru a respinge razele solare. In cele din urma, sistemele de racire a terasei prin evaporarea apei sunt la fel de indicate pe o terasa intr-o zi in care temperaturile depasesc 35 de grade Celsius, iar indicele de umiditate a depasit pragul critic de 80 de unitati.
Cele din urma variante pot parea greu de montat si de administrat, dar aceasta senzatie nu se bazeaza pe realitate. Chiar si cineva care intra in contact pentru prima oara cu astfel de sisteme, ajunge sa se descurce foarte usor, odata ce urmeaza schemele de montaj, care sunt foarte bine explicate in majoritatea cazurilor. In functie de suprafata de acoperit, toate operatiunile pot dura de la cateva minute pana la cel mult 30-40 de minute.
Acest articol a fost actualizat la: 29 iunie 2016 18:15