Cum reduci simțitor factura la curent. Un truc legal

19.02.2019
Cum reduci simțitor factura la curent. Un truc legal

Factura de curent iti da palpitatii? Iata cateva modalitati prin care o poti reduce considerabil.

Spala cu masina plina

Nu ai suficiente rufe albe pentru a umple o masina? Mai bine mai asteapta o zi, decat sa pornesti masina cand e goala doar pe jumatate si sa faci in felul acesta risipa si de apa si de curent. Potrivit calculelor efectuate de specialisti, in acest fel eviti 6-7 cicluri de spalari lunare, ceea ce inseamna, in medie, aproximativ 10 kw economisiti.

Foloseste becuri economice

Inlocuieste becurile din casa cu unele economice. Desi au o putere mai mica, genereaza aceeasi cantitate de lumina. Sunt putin mai scumpe, dar investitia este amortizata rapid daca stai sa te gandesti ca un astfel de bec consuma de cinci ori mai putin decat unul obisnui

Nu lasa calculatorul deschis toata noaptea

N-are niciun sens sa tii calculatorul pornit doar din comoditate. Economisesti intr-un an cam 350-400 de lei daca te obisnuiesti sa opresti computerul pe timp de noapte. Si in timpul zilei, atunci cand nu il folosesti, trece-l in stand-by sau cel putin opreste-i monitorul.

Nu și-a spus nimeni

Becurile led de la tv, aere condiționae sau alte aparate par să consume puțin, însă dacă acestea sunt scoase din priză când nu sunt folosite pot aduce o economie de până la 900 de lei.

Românii sunt inventivi şi ar face orice să plătească mai puţin la facturi, mai ales că din luna aprilie ne-am confruntat cu o serie de scumpiri. Printre ele se numără şi factura la energie electrică.

Aşadar, orice mod de a ne face să economisim bani în mod legal este binevenit. Lucru valabil şi pentru un român care reuşeşte să plătească mai puţin cu ajutorul unui inventor. Odată instalat, acesta opreşte contorul. Pe deasupra, românul susţine că este legal, scrie obiectiv.info.

În cazul în care metodele de economisire sunt ilegale, amenzile sunt extrem de usturătoare, existând şi riscul unui dosar penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *