Connect with us
Presa internațională a relatat despre victoria clară obținută de PSD la alegerile parlamentare din 2016.

Știri

Cum relatează presa internațională victoria PSD de la alegerile parlamentare

Presa internațională a reacționat după victoria PSD la alegerile parlamentare din 2016. Cele mai importante publicații străine au vorbit despre succesul obținut de partidul condus de Liviu Dragnea.

Euronews noteazăcă demonstraţiile împotriva corupţiei au „dispărut” după ce PSD a fost înlăturat anul trecut de la putere în urma tragediei de la Colectiv. Euronews evidențiază și performanța obținută de USR, care a intrat în Parlament la șase luni de la formare.

„Incertitudinea politică” poate continua la Bucureşti în contextul în care PSD nu are un candidat clar pentru postul de premier, scrie Deutesche Welle, citată de news.ro.

Unii analişti îl văd pe Vasile Dâncu, un vicepremier în exerciţiu, drept cea mai bună alegere a PSD, scrie NYT, care citează Smartlink Communications.

Financial Times evidențiază faptul că rezultatul alegerilor este o dezamăgire pentru PNL, care a sprijint Guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș. Publicația mai notează că furia populară faţă de corupţia extinsă din această ţară cu 19 milioane de locuitori a făcut loc unei dorinţe de creştere a veniturilor medii.

Le Monde: Niciun partid de opoziție nu a știut să se sprijine după nemulțumirea de după Colectiv

BBC notează că PSD și PNL au făcut promisiuni populiste într-una dintre cele mai sărace țări din UE, în care o persoană din patru trăiește în sărăcie.

Citește și: Rezultate BEC Alegeri Parlamentare 2016 parțiale și finale: PSD a câștigat clar

„După incendiul de la Colectiv și protestele care au urmat și au dus la demisia premierului de atunci, niciun partid politic din opozitie nu pare să fi știut să se sprijine pe acea nemulțumire a societătii civile pentru a propune un proiect politic seducător”, notează Le Monde.

PSD a căștigat categoric alegerile parlamentare din 2016, obținând un procentaj de circa 45%. Prezența la vot a fost de sub 40%.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top