Categorii Știri

Cum să amenajezi și să decorezi baia?

Baia are un impact enorm asupra vieții de zi cu zi. În plus, este unul dintre acele locuri în care, indiferent de dimensiune, poți beneficia de îmbunătățiri de decor ușor accesibile. Datorită unor trucuri simple, îți poți exprima cu ușurință stilul. Pentru a te inspira să îți proiectezi spațiul într-o versiune nouă, mai bună, în continuare vor fi prezentate câteva modalități de a amenaja eficient o baie.

Design clasic, atemporal pentru o baie mereu la modă

Spațiile clasice nu se demodează niciodată, așa că folosirea unei astfel de soluții în baie va fi dovedită și atemporală. Și deși designul interior în acest stil va fi mai degrabă calm și simplu, acesta poate fi minunat accentuat cu accesorii decorative scandinave, care vor face interiorul să prindă viață.

O baie atemporală va fi dominată de culori naturale precum maro sau bej. Cu toate acestea, merită să încerci soluții mai neconvenționale și să proiectezi camera în nuanțe de albastru sau verde pastel. 

Vei adăuga caracter spațiului clasic utilizând produse pentru baie creative, decorative. Este vorba despre suporturi din alamă sau ceramică, coșuri de rufe, rafturi, covorașe sau perdele de duș.

Idei pentru amenajarea unei băi originale

Datorită spațiului limitat și posibilităților limitate de schimbare a aspectului unei băi mici, renovarea acesteia nu necesită mari investiții. Dar, de fapt, baia este un spațiu care oferă o oportunitate excelentă de a experimenta culori și modele. Există câteva sfaturi interesante care te vor ajuta să găsești cu ușurință armonia între funcționalitatea și estetica interiorului tău.

În primul rând, ar trebui să te gândești la pereți. Poți însufleți o baie mică cu un tapet cu model original, din material de înaltă calitate. Un motiv fantezist selectat corespunzător va face o impresie grozavă într-un spațiu mic și îl va face mai spațios.

Oglinzile mari și iluminatul bine planificat sunt alte elemente care vor crea iluzia unei băi spațioase. Asigură-te că incluzi lumini lângă chiuvetă și oglindă. Într-un spațiu mic, rafturile de pe perete sunt ideale pentru depozitarea lucrurilor necesare, iar un duș cu uși pliante din sticlă va economisi mai mult spațiu.

Accesorii care îți vor schimba decorul băii

Renovarea băilor poate fi costisitoare. Dar un stil bun nu necesită întotdeauna investiții în decorațiuni scumpe. Iată cum să reîmprospătezi baia elegant și la un preț accesibil cu accesoriile de pe The Home:

  • Elemente decorative din alamă sau ceramică – astfel de accesorii vor face ca interiorul să pară mai luxos. Acestea pot fi suporturi pentru prosoape sau hârtia igienică, un dozator de săpun, un nou robinet sau o oglindă.
  • Vegetație – adăugarea chiar și a unui ghiveci mic cu o plantă atractivă va face ca baia să prindă viață. Amintește-ți că acestea nu trebuie să fie neapărat plante adevărate, ci le poți cumpăra și artificiale.
  • Înlocuirea perdelei de duș – aceasta este unul dintre cele mai ieftine accesorii pentru baie. Alege perdele cu model care se vor potrivi cu restul designului.
  • Înlocuirea prosoapelor și covoarelor – actualizarea textilelor vechi și uzate va face o mare diferență în aspectul băii. Cumpără accesorii moi și pufoase care se vor potrivi cu designul tău interior. Poți înlocui un covoraș de baie tradițional cu unul modern, de vinil, datorită căruia poți adăuga un accent deosebit datorită culorii și modelului.

Renovarea băii are un impact uriaș asupra nivelului de confort din casa ta.  Când te pregătești pentru metamorfoza ei, amintește-ți să notezi toate inspirațiile care îți atrag atenția. Datorită acestui fapt, având o schiță generală a designului spațiului, vei putea alege stilul și accesoriile care se vor potrivi cel mai bine cu estetica locuinței tale.

Share
Scris de
Olănescu Andrei

Acest site foloseste cookies.

Read More