Connect with us
Vrei o metoda naturala pentru un par moale, sanatos, stralucitor si plin de volum? Iata cum sa te speli pe cap fara sampon!

Știri

Cum sa te speli pe cap fara sampon. Solutia simpla pentru un par sanatos

Multa lume considera ca spalarea pe cap fara sampon este mai sanatoasa si ca nu dauneaza parului. Exista mai multe modalitati in care se poate face acest lucru.

Cum sa te speli pe cap fara sampon: metoda no-poo este un mod in care poti sa iti speli parul fara sampon. Este, totodata, o metoda mai ieftina si mai sanatoasa, despre care se spune ca face parul sa creasca mai repede.

Cand iti speli parul cu sampon, acesta curata murdaria si sebumul. Acest lucru inseamna ca parul va fi mai uscat si va trebui sa folosesti balsam.

De asemenea, samponul usuca scalpul. Prin urmare, pielea uscata va incerca sa se apere si va produce mai mult sebum. Asta inseamna ca parul se va ingrasa foarte repede, uneori chiar si la o zi dupa spalare.

Citeste si:Trebuie sa iti schimbi samponul daca vrei un par sanatos? Iata raspunsul!

Citeste si: Nu s-a spalat pe cap timp de 30 de zile. Iata rezultatul experimentului!

Prin metoda no-poo, scalpul nu mai produce sebum excesiv fiindca nu mai este afectat de chimicale. Parul va deveni mai moale, stralucitor, mai usor de pieptanat si mai sanatos. In cele ce urmeaza, va vom arata cum sa va spalati pe cap fara a folosi sampon, doar cu ajutorul unor ingrediente naturale.

Iata cum sa te speli pe cap fara sampon

1.Amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu cu cateva picaturi de apa. Se va obtine o pasta cu care poti sa te masezi pe scalp. Las-o sa actioneze cateva minute, apoi clateste. Bicarbonatul de sodiu este o alternativa buna la folosirea samponului care usuca parul.

2.Neghina este o alta alternativa la folosirea samponului clasic. Aceasta este o planta care creste pe campii pe timp de vara si contine saponina, un sapun natural foarte bun. Fa un decoct din circa 20 de grae de frunze si radacini de neghina la un litru de apa. Dupa ce ai lasat solutia la racit, aplic-o pe par, las-o sa actioneze cateva minute, apoi clateste cu apa.

Cum sa te speli pe cap fara sampon

3.Bate un ou, iar apoi aplica amestecul obtinut pe par si maseaza scalpul, dupa care clateste. Foloseste apa rece pentru a elimina resturile de ou din par. Spalarea cu ou face parul mai curat, mai moale si mai stralucitor.

4.Daca vrei un balsam natural foarte bun pentru parul tau, ideal ar fi sa incerci otetul. Dilueaza doua linguri de otet intr-o ceasca cu apa si aplica pe lungimea parului. Lasa solutia sa actioneze pentru circa un minut, apoi clateste.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top