Connect with us

Știri

Cum schimba SCANDALUL Volkswagen situatia de pe soselele din toata lumea. Trendul care nu mai poate fi oprit

Scandalul Volkswagen produce o adevarata revolutie in materie de autovehicule. Compania germana de masini a fost acuzata de americani ca a fentat testele privind emisiile poluante la unele modele de masini diesel, iar aceasta fortare a mainii poate schimba radical felul in care ne vom deplasa de acum incolo pe sosele.

Ziarul The Guardian scrie in editia sa electronica despre trendul inevitabil pe care il va urma absolut toata planeta: masinile electrice si cele fara sofer (super-robotizate) sunt mai aproape decat in orice moment. Marea Britanie ia deja in calcul modelul Parisului si anume interzicerea autovehiculelor pe motorina in orasele foarte poluate.

Testerii sustin ca se impun noi reguli, mult mai restrictive, in privinta verificarii masinilor, nu doar in conditiile de laborator. Totodata, atat firmele mari cat si firmele mici care produc autovehicule vor fi nevoite sa implementeze noi tehnologii care sa reduca poluarea.

Trendul absolut in acest moment este tranzitia catre masinile electrice. Aceasta este cea mai putin poluanta varianta de deplasare. Singurele tari in care masinile hibrid sau cele electrice au luat un avant puternic sunt Japonia si SUA. Tesla si General Motors au deja cateva modele 100% electrice.

De asemenea, piata auto poate ajunge si mai departe. Nu peste mult timp, pe soselele din toata lumea, vom circula cu masini fara sofer. Acest tip de masina nu are volan, are doar doua locuri si este ‘pilotata’ de un program de software.

Sursa foto: express.co.uk

Sunt Adrian Ioan si de mai bine de 5 ani sunt editor la HUFF. Pasionat de presa din adolescenta, am acumulat 14 ani de experienta la Pro Tv, Realitatea, Kanal D.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top