Știri

Cum se circulă în țară în prima zi de iarnă geroasă – INFOTRAFIC

Cei mai mulți șoferi vor să afle zilele acestea cum se circulă în țară. Astăzi este cea mai friguroasă zi de iarnă din noul sezon, cu temperaturi de -2 grade în timpul zilei în mai multe localități.

Meteorologii au emis între timp și un cod galben de viscol pentru județele Suceava și Neamț, valabil până la ora 14. Direcția pentru Situații de Urgență i-a avertizat pe bucovineni și nemțeni prin intermediul aplicației de pe telefonul mobil a instituției.

„Se vor semnala: la peste 1700 metri altitudine, intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși 80-90 de kilometri la oră. Vântul va troieni și spulbera zăpada, determinând reducerea vizibilității”, scrie în informarea DSU.

Cum se circulă în țară

Și centrul Infotrafic vine cu informații extrem de importante pentru șoferi. ”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această (7:00), oră nu sunt semnalate drumuri naționale cu circulația întreruptă.

Precizăm însă că pe unele drumuri naționale, în zona montană, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă (zăpadă existând în general în preajma acostamentelor). Câteva dintre cele mai utilizate în această perioadă sunt DN7C (în județul Argeș), DN7A Voineasa (județul Vâlcea) – limita cu județul Hunedoara. Utilizate sunt și DN67C Novaci – Rânca (în județul Gorj), DN18 (în județul Maramureș) și DN17, în județele Suceava şi Bistriţa-Năsăud.

Le recomandăm conducătorilor auto să circule prudent. Sa aiba viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere. Șoferii trebuie să păstreze o distanță corespunzătoare în mers, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. Să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor.

Atenţionăm conducătorii auto că pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii”, conform Infotrafic.

CITEȘTE ȘI: Iarnă grea în Ungaria și Polonia. Urmează zile de ger și în România

La această oră, drumurile din Alba care erau alunecoase nu mai sunt o problemă pentru șoferi. Conform Infotrafic, se circulă normal pe toate șoselele din acest județ unde dimineață erau probleme.

Share
Scris de
Daniel Șuta

Acest site foloseste cookies.

Read More