Connect with us
Cum se face slujba de Înviere în 2021. Autoritățile prelungesc starea de alertă

Știri

Cum se face slujba de Înviere în 2021. Autoritățile prelungesc starea de alertă

Mai este doar o aruncătură de băț până începe postul Sfintelor Paști, dar modul în care se va face slujba de Înviere stă sub semnul întrebării. În condițiile în care autoritățile au anunțat că vor prelungi starea de alertă, gândul românilor se îndreaptă între sărbătorile care bat la ușă.

Cum se va desfășura slujba de Înviere în 2021

Răspunsul la această întrebare a venit din partea vicepreședintelui Comitetului Național de Coordonare a activității de vaccinare împotriva coronavirusului. Andrei Baciu a declarat că organizarea Slujbei din noaptea de Înviere se va face în funcție de evoluția epidemiologică din țară.

Din nefericire, dacă numărul de cazuri de infectare cu virusul Covid-19 va crește mult, sunt șanse ca slujba de Înviere din 2021 să se facă la fel ca anul trecut, când era începutul pandemiei.

„Este o situație în dinamică. Mai este ceva timp până atunci. Vedem că dinamica epidemiologică are niște modificări în special în ultimele zile. O să vedem în funcție de contextul care va fi în perioada respectivă”, a precizat Andrei Baciu.

Reprezentantul Comitetului Național de Coordonare a activității de vaccinare împotriva coronavirusului a spus că nu se pot face predicții pe perioade mari pentru că totul depinde de perioada de incubație care afectează direct dinamica epidemiologică.

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile, dacă ne vom putea bucura de sărbătorile pascale la biserică și vom putea merge să luăm Lumina Sfântă, sau dacă vom aștepta acasă, ca și anul trecut, să primim Lumină de la voluntari.

Postul Paștelui începe pe 15 martie 2021

În 2021, Postul Paștelui începe pe 15 martie și se termină pe 1 mai. Spre deosebire de celelalte posturi de peste an, Postul Paștelui este cel mai lung și mai aspru și cu puține dezlegări. Postul Mare se referă la postul de 40 de zile și 40 de nopți ținut de Mântuitorul Iisus Hristos, înainte de a începe propăvăduirea Evangheliei. În această perioadă nu se fac nunți, botezuri sau alte petreceri.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top