Connect with us
Recuperarea orelor în școlile închise. Cum se vor recupera orele pentru perioada 9-16 ianuarie, când școlile sunt închise.

Știri

Cum se recuperează orele pierdute la școlile închise din cauza vremii

Recuperarea orelor pierdute în perioada 9-16 ianuarie se va face până la sfârșitul anului școlar. Liviu Pop, secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar din Ministerul Educaţiei, a explicat cum se va proceda.

„Profesorii pot programa recuperarea orelor până la sfârşitul anului şcolar. Este vorba despre ore de evaluare şi nu de predare”, a explicat Liviu Pop.

Toate unitățile de învățământ acreditate au primit note din partea inspectoratelor privind suspendarea activității.

„Vorbim de toate unităţile de învăţământ din reţeaua Ministerului Educaţiei, de stat sau private, autorizate provizoriu şi acreditate. Despre conţinutul notelor către şcoli trebuie să vorbiţi la inspectoratele şcolare”, a precizat secretarul de stat.

Recuperarea orelor pierdute în școlile în care activitatea este suspendată

În mai multe județe din țară, orele au fost suspendate din cauza vremii nefavorabile. Pentru că elevii au lipsit, în unele județe, o săptămână de la școală, orele vor fi recuperate pe parcursul acestui an.

Citește și: Școlile și liceele în care nu se fac ore joi și vineri- Lista pe județe

Spre exemplu, în București și Ilfov orele au fost suspendate o săptămână din cauza gerului și ninsorilor abundente.

Pentru a vedea situația și lista pe județe a școlilor în care nu se fac ore puteți consulta site-ul Ministerului Educației.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top