Connect with us
Romania-15092015

Știri

Cum si-a tradat Romania aliatii de-a lungul istoriei

Romania a intrat in istorie prin tradarile sale fata de statele aliate. In nu mai putin de 60 de ani, tara noastra si-a tradat aliatii de sase ori.

Istoria a aratat ca Romania nu a fost cel mai consecvent stat in ceea ce priveste deciziile politice la nivel inalt. Scriitorul canadian George Jonas, a realizat o lucrare despre virtutile inividuale ale natiunilor. In lucrarea sa acesta vorbeste de etica de lucru a germanilor constiinciosi, dar si de defectele de caracter ale anumitor state. Din pacate pentru noi, Romania face parte din cea de-a doua categorie.

George Jonah a abordat si ,,comportamentul” statului nostru concentrandu-se pe exemplele negative, mentionand ca suntem o tara nedemna de incredere pentru fostii aliati. Sa fie acesta motivul pentru care nu suntem atat de bagati in seama atunci cand vine vorba de decizii importante? Istoria arata ca asa este.

1. Tradarea Imperiului Austro-Ungar

Romania a avut mereu tendinta de a nu respecta monarhia austro-ungara. Drept dovada sta si in zilele noastre un tratat de neutralitate. Atunci cand Romania a considerat ca puterile aliate au o sansa mai buna de a castiga razboiul, a legat un contract secret cu Puterile Antantei, invadand Ungaria in anul 1916.

2. Tradarea Bulgariei

O alta dovada este faptul ca Romania, in razboaiele balcanice, si-a tradat aliatul principal Bulgaria. In schimbul acestei tradari, tara noastra si-a largit atunci granitele cu nu mai putin de trei mii de kilometri patrati de teritoriu luat de la vechii aliati bulgari.

CITESTE SI: INGRIJORATOR: UNDE SE INTALNESTE ZONA DE DESERT IN ROMANIA

3. Tradarea Puterilor Antantei

In timpul Primul Razboi Mondial, Antanta a fost un bloc politico-militar format din Franta, Imperiul Britanic si Imperiul Rus. La acea vreme Romania a rupt alianta cu Puterile Antantei si a semnat un tratat de pace cu Puterile Centrale la Bucuresti.

4. Tradarea Puterilor Aliate

Si in al Doilea Razboi Mondial, Romania nu a fost un aliat de onoare si incredere. In speranta de a impiedica pierderea totala a Ardealului, Romania a semnat un tratat cu Germania lui Hitler.

5. Tradarea Axei.

Tot in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Romania a tradat din nou. Puterile Axei au fost natiunile care au luptat contra Aliatilor in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Mai multe tari au intrat si apoi au parasit Axa. Printre acestea se afla si Romania.

6. Romania tradeaza si cea mai recenta pace

Tara noastra a fost cea care a ales sa rupa pacea de la Bucuresti si sa invadaeze Ungaria. Acest lucru s-a intamplat chiar dupa prabusirea monarhiei, in timpul in care comunistii de la Budapesta, ajunsi la putere, dizolva armata maghiara.

Scriitorul canadian George Jonas a precizat ca tradarea de care a dat dovada Romania este fara precedent in istoria mondiala. Tu de ce parere esti?

Sursa foto: mycoolschoolessays.wordpress.com

4 Comments

4 Comments

  1. Daniel Pomian

    2019-07-15T14:09:20+03:00 at 14:09

    asta nu e articol – e o mascarada manipulatoare , fara date si fapte istorice , fara argumente, fara nimic

    doar pentru rating

  2. Dan VDovicenco

    2018-12-07T01:38:00+02:00 at 1:38

    Javre trădători hoti prosti bețivi si lasi ăștia suntem ca ne place sau nu ,asta e adevarul!!!!

  3. Costin

    2018-12-04T21:46:52+02:00 at 21:46

    România a fost pragmatică în apărarea interesului său național. Restul e poezie.

  4. Alex

    2018-12-04T13:09:22+02:00 at 13:09

    Nimic nou pe frontul de est 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top