Connect with us

Știri

Cum va arata avionul viitorului FOTO

Cercetatorii de la Universitatea Tohoku din Japonia au creat prototipul unui avion supersonic, numit Misora (n.r. -„cer” in limba japoneza), care isi propune sa elimine una dintre problemele majore ale avioanelor de acest tip, si anume zgomotul puternic.

Avionul Misora are un design diferit fata de celelalte supersonice, schimbarea constand in aripile aeronavei. Acestea sunt gandite special pentru a distribui fluxul de aer cat mai bine, in acest mod atingand viteze supersonice fara unda de soc si astfel fara zgomotul puternic.

avion misora

CITESTE SI: Smartphone-urile vor disparea in cinci ani! Cu ce vor fi inlocuite

Cercetatorii japonezi sustin ca avionul Misora ar trebui sa ofere transport sigur, rapid si confortabil pentru toata lumea. Un zbor intre Tokyo si New York dureaza in jur de 12 ore cu aeronavele moderne, insa proiectantii acestui nou supersonic sustin ca avionul lor ar putea parcurge distanta in jumatate din acest timp.

De asemenea. cercetatorii mai sustin ca una dintre problemele medicale intampinate in timpul zborurilor lungi, tromboza musculara profunda, va fi eliminata prin reducerea duratei cursei aeriene.

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top