Connect with us
Meteorologii nu vin cu vesti prea bune in ceea ce priveste VREMEA de PASTE 2016, nici cu vremea de Florii. Iata prognoza meteo pentru 2 saptamani!

Știri

Cum va fi VREMEA de FLORII si de PASTE 2016

Saptamana Floriilor debuteaza cu o vreme deosebit de calda pentru aceasta perioada, urmand ca temperaturile sa scada si sa revina treptat la normal anunta meteorologii. Nici in ceea ce priveste vremea de Paste 2016 nu sunt vesti foarte bune.

Saptamana Floriilor debuteaza cu o vreme deosebit de calda pentru aceasta perioada, urmand ca temperaturile sa scada si sa revina treptat la normal anunta meteorologii. Nici in ceea ce priveste vremea de Paste 2016 nu sunt vesti foarte bune.

Luni, vremea fi deosebit de calda, cu temperaturi ce vor depasi chiar si 30 de grade, local, in Banat si Muntenia. Urmatoarele trei zile se vor caracteriza, insa, printr-o perioada de racire accentuata in intrega tara, iar maximele nu vor mai depasi 18 grade. In unele zone din Transilvania se va semnala si bruma.

Din 22 aprilie, temperaturile revin la normal pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor care se va situa in jurul valorii de 20 de grade Celsius.

Duminica Floriilor vine ploi pe arii extinse. VREMEA de FLORII 2016 va fi mohorata cu precipitatii moderate cantitativ in aproape toata Romania.

Saptamana Mare vine cu vreme in general frumoasa, insa exista posibilitatea ca ploile sa isi mai faca simtita aparitia sporadic in majoritatea regiunilor.

In ceea ce priveste VREMEA de PASTE 2016 si de 1 MAI 2016, meteorologii nu vin cu vesti foarte bune. Se asteapta ploi locale si temperaturi destul de scazute.

”Din estimarile pe care le avem, se pare ca ultima decada a lunii aprilie va evolua cu un regim termic ceva mai scazut, temperaturile medii perioadei si cu perioade de instabilitate atmosferica. In jurul datei de 24 aprilie vor fi ploi locale in mare parte din tara. Cat priveste vremea de 1 mai, este devreme sa ne pronuntam, insa se pare ca si atunci sunt asteptate ploi locale si un regim termic mai modest decat in prezent”, a declarat Mihai Hustiu, meteorolog de serviciu ANM, pentru B1 TV.

Vremea de Paste 2016 la munte

VREMEA de PASTE 2016 la mare

Vremea de Paste 2016. Prognoza meteo 1 mai

Iata prognoza detaliata pentru urmatoarele 2 saptamani.

Vremea in BANAT

Dupa temperaturile de vara din 18 aprilie, local peste 30 de grade, intre 19 si 21 aprilie vremea va deveni racoroasa, cu medii ale maximelor de 16…17 grade. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine in jurul celor normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 18…20 de grade, fiind posibile valori mai scazute intre 25 si 28 aprilie.

Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 21 si 22 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 3…4 grade, insa ulterior aceasta medie nocturna se va incadra intre 5 si 8 grade, fara a suferi modificari semnificative pana pe 1 mai.

In intervalul 24 – 26 aprilie va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ, iar ploi in general slabe vor fi atat pe 19 aprilie cat si, temporar, in cursul celei de-a doua saptamani.

Vremea in CRISANA

Dupa temperaturile ridicate din 18 aprilie, local peste 28 de grade, intre 19 si 21 aprilie vremea va deveni racoroasa, cu medii ale maximelor de 14…16 grade. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine in jurul celor normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 17…19 grade, fiind posibile valori mai scazute pe 27 si 28 aprilie.

Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 21 si 22 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 2…3 grade, insa ulterior aceasta medie nocturna nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va incadra intre 4 si 7 grade.

In intervalul 24 – 26 aprilie va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ, iar ploi in general slabe cantitativ vor fi atat pe 19 aprilie cat si, temporar, in cursul celei de-a doua saptamani.

Vremea de Paste 2016. Prognoza meteo 1 mai

Vremea in TRANSILVANIA

Media temperaturilor diurne va scadea semnificativ in primele patru zile, de la 27 la 13 grade, apoi va creste, mentinandu-se in jurul a 17 grade pana pe 26 aprilie, urmand ca in intervalul 27 aprilie – 1 mai sa fie de 14…16 grade.

Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de scadere semnificativa, de la 9 grade in primele doua nopti, la valori apropiate de 0 grade pe 21 si 22 aprilie, cand vor fi conditii de bruma. Ulterior, media temperaturilor minime nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va situa intre 2 si 6 grade.

Pe 19 si 24 – 25 aprilie va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ, iar ploi in general slabe se vor semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

Vremea in MARAMURES

Media temperaturilor diurne va scadea semnificativ in primele patru zile, de la 25 la 13 grade, apoi va creste, mentinandu-se in jurul a 17 grade pana pe 26 aprilie, urmand ca in intervalul 27 aprilie – 1 mai sa fie de 13…16 grade.

Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de scadere semnificativa, de la 11 grade la valori apropiate de 0 grade pe 21 si 22 aprilie, cand vor fi conditii de bruma. Ulterior, media temperaturilor minime nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va situa intre 2 si 6 grade.

In intervalele 18-19 aprilie si 24 – 26 aprilie va ploua pe arii extinse, slab si moderat cantitativ, iar ploi in general slabe vor cadea, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

Vremea in MOLDOVA

Temperaturile maxime vor scadea la inceputul intervalului, de la o medie de 29 de grade la 13 grade, apoi vor creste pana in jurul a 18 grade pe 24 aprilie, urmand ca in intervalul 25 aprilie – 1 mai sa oscileze usor in jurul a 17 grade.

Tendinta temperaturilor minime este tot de scadere semnificativa, de la 13 grade la 2…4 grade pe 21 si 22 aprilie.

Ulterior, media temperaturilor minime nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va situa intre 5 si 8 grade.
Pe 19 si 24 – 25 aprilie va ploua pe arii extinse, slab si moderat cantitativ, iar ploi in general slabe se vor semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

Vremea in MUNTENIA

In 18 aprilie vor fi temperaturi de 31 de grade, urmand ca intre 20-22 aprilie, vremea sa fie racoroasa, cu medii ale maximelor in jurul a 17 grade. Pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie regionala a maximelor de 18…21 de grade. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 22 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 3 grade, insa ulterior aceasta medie nocturna nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va incadra intre 6 si 9 grade.
Vor fi averse pe spatii extinsesi moderate cantitativ pe 19-20 aprilie si 24-25 aprilie,
in general slabe se pot semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

Vremea in DOBROGEA

Dupa temperaturile ridicate din 18 aprilie, local peste 28 de grade, intre 19 si 21 aprilie vremea va deveni racoroasa, cu medii ale maximelor in jurul a 15 grade. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine in jurul celor normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 17…19 grade.

Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 22 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 5 grade, insa ulterior aceasta medie nocturna nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va incadra intre 7 si 10 grade.

Vor fi averse pe spatii extinse si moderate cantitativ pe 19 – 20 si 24 – 25 aprilie, iar ploi in general slabe se pot semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top