Connect with us
Meteorologii nu au vești foarte bune în ceea ce privește vremea de Paște 2017. Luna aprilie se anunță una destul de capricioasă.

Știri

Cum va fi VREMEA DE PAȘTE 2017. Prognoza meteo

Vremea de Paște 2017 se anunță a fi una care le va da peste cap planurile multora care voiau să plece într-o minivacanță. Estimările ANM pentru luna aprilie arată că precipitații ar putea fi excedentare, mai ales în nordul și centrul țării.

Luna aprilie se anunță a fi una cu temperaturi în apropierea mediei climatologice pentru această perioadă. Termometrele vor indica în jur de 12- 16 grade Celsius, în medie, în timp ce minimele se vor situa în în jurul valorii de 5 grade.

Zonele în care se vor înregistra cele mai indicate temperaturi vor fi Banatul, Muntenia și Oltenia. În Transilvania și Maramureș se așteaptă valori termice ceva mai scăzute decât în restul țării.

Cantitățile totale de precipitații vor fi peste normele acestei perioade în Banat  (78 l/mp), Oltenia (75 l/mp), Transilvania (70 l/mp), Crișana (69 l/mp).

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, şi au un grad de realizare de aproximativ 60%

Vremea de Paște 2017 și de Florii

Vremea se anunță a fi una destul de mohorâtă de Paște 2017, în majoritatea regiunilor țării. Se așteaptă perioade de ploaie și cer înnorat în prima zi de Paști. Cu toate acestea, se așteaptă temperaturi care vor fi peste mediile climatologice, situate în jurul valorilor de 14-16 grade.

Pentru a doua zi de Paște, veștile sunt ceva mai bune. În zonele sudice, cerul va începe să se limpezească, iar soarele își va face apariția. Nu sunt excluse, însă, nici intervale în care ar mai putea cădea ploi sporadice.

În ceea ce privește Duminica Floriilor, se așteaptă o vreme caldă și cer variabil în majoritatea regiunilor.

În ceea ce privește luna mai, sunt așteptate temperaturi medii lunare apropiate de normă în sudul și local în vestul și centrul României. Valorile termice vor fi mai scăzute în restul teritoriului.

GALERIE FOTO Vremea de Pasti pe Regiuni

Vremea de paste 2017 in Oltenia

Vremea de paste 2017 in Oltenia

Vremea de Paste 2017 in Bucuresti si Muntenia

Vremea de Paste 2017 in Bucuresti si Muntenia

Vremea de Paste 2017 in Moldova

Vremea de Paste 2017 in Moldova

Vremea de Paste 2017 in Transilvania

Vremea de Paste 2017 in Transilvania

Vrenea de Paste 2017 in Dobrogea

Vrenea de Paste 2017 in Dobrogea

Vrenea de Paste 2017 in Banat si Dobrogea

Vrenea de Paste 2017 in Banat si Dobrogea

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top