Cumințenia Pământului va fi plătită de Guvern cu bani din buget

12.10.2016
Cumințenia Pământului va fi plătită de Guvern cu bani din buget

Guvernul a găsit soluția pentru a achiziționa Cumințenia Pământului! Banii necesari vor fi achitați de la bugetul de stat. În plus, va fi constituit un fond de strângere de bani pentru opere de tezaur, în care vor putea fi făcute donații atât pentru sculptura lui Brâncuși. cât și pentru alte opere, informeaază news.ro.

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o Ordonanţă de urgenţă potrivit căreia se vor suplimenta de la bugetul de stat fondurile necesare achiziţionării sculpturii ”Cuminţenia pământului”.

Proprietarii sculpturii cer 11 milioane de euro pentru aceasta, iar Guvernul a anunţat iniţial că va plăti din buget 5 milioane euro şi că va aduna 6 milioane euro din donaţii. Statul nu a reuşit însă să strângă din donaţii decât 1 milion de euro.

Executivul a mai decis, însă, crearea unui un fond de strângere de bani pentru opere de artă de tezaur. În acest fond se vor putea dona în continuare bani pentru ”Cuminţenia pământului”, dar şi pentru alte opere de tezaur, au precizat aceleaşi surse, relatează news.ro.

Campania de donaţii pentru ”Cuminţenia pământului” a început la jumătatea lunii aprilie şi s-a încheiat la sfârşitul lunii septembrie.

La momentul încheierii campaniei, avocatul proprietarilor sculpturii, Bogdan Grabowski, a declarat pentru News.ro că proprietarii speră ca tranzacţia să se încheie aşa cum au convenit cu Guvernul în luna martie, iar dacă s-ar pune problema unui alt termen pentru plata celor 11 milioane de euro, atunci acesta trebuie să fie ”rezonabil” şi să nu depăşească sfârşitul anului.

Termenul convenit iniţial cu proprietarii pentru plata sumei de 11 milioane de euro a fost 31 octombrie. Surse guvernamentale au precizat miercuri că achiziţia ar urma să se realizeze până la sfârşitul lunii noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *