Connect with us
Curs BNR: Ce se întâmplă astăzi cu leul

Știri

Curs BNR: Ce se întâmplă astăzi cu leul

Leul a câştigat teren la început de săptămână în raport cu principalele valute, un euro fiind cotat în scădere până la vloare de 4,6347 lei.

Banca Naţională a României (BNR) a afişat, luni, un curs de 4,6347 lei pentru un euro, în scădere cu 1,79 bani (0,38%) faţă de cotaţia de 4,6526 lei anunţată în şedinţa precedentă.

De asemenea, leul a câştigat 0,96 bani şi în raport cu dolarul american, care a ajuns la un curs de 3,7170 lei/dolar, în scădere cu 0,26% comparativ cu valoarea anterioară, de 3,7266 lei/dolar.

Moneda euro coboară la 4,63 lei

Conform BNR, francul elveţian a fost cotat la 3,9975 lei, în scădere cu 0,90 de bani (0,22%), în comparaţie cu valoarea de 4,0065 lei, anunţată vineri.

Gramul de aur s-a ieftinit, luni, cu 1,32 de lei (-0,82%), până la 159,8479 lei, de la 161,1758 lei, cât se stabilise anterior.

Citeşte şi Lia Olguţa Vasilescu, anunţ despre pensii: “Dacă am fi respectat legea pensiilor …”

Lia Olguţa Vasilescu, anunţ de ultimă oră despre pensiile românilor. Ministrul Muncii îi dă replica lui Liviu Dragnea, după ce preşedintele PSD i-a transmis un mesaj tranşant privind legea pensiilor.

Într-o intervenţie la Antena 3, Lia Olguţa Vasilescu a precizat că legea pensiilor este o prioritate pentru Guvern şi trebuie adoptată cât mai repede.

Deşi Liviu Dragnea i-a cerut să prezinte explicaţii când este nevoie, ministrul Muncii susţine că nu va da date din Legea pensiilor până când aceasta nu va fi prezentată coaliţiei.

“În momentul în care coaliţia va da OK-ul pe legea pensiilor, noi o vom prezenta public. Până atunci nu voi da niciun fel de date din lege, dar este o prioritate în actul de guvernare şi trebuie să o adoptăm cât mai repede”, a spus ministrul Muncii.

Lia Olguţa Vasilescu a dat  asigurări că o nouă creştere a punctului de pensie este deja aprobată

„Dacă am fi respectat legea pensiilor, așa cum este ea, am fi avut o scădere a punctului de pensie și nu o creștere a lui. Punctul de pensie, noi l-am crescut încă de la 1 iulie, la 1.000 de lei.

Nu am dezavantajat pensionarii. Pensia minimă a crescut la 1 iulie 2017, de la 400 de la 520 de lei, avem o creștere de 30%, apoi am avut o creștere pentru luna iulie 2018, punctul acesta este deja aprobat, este o creștere cu 60%, fața de punctul în care noi am preluat guvernare.

Ministrul a declarat că din februarie a fost eliminat CASS-ul

Din februarie, s-a eliminat CASS-ul și impozitul pe venit, care a ajuns la 0, iar de la data de 1 iulie 2017, punctul de pensie a ajuns la 1.000 de lei.

Noi am făcut mod prin acte normative, care sunt în vigoare și am făcut-o legal, pentru a crește pensiile”, a spus ministrul Muncii.

Duminică seara, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că Lia Olguţa Vasilescu are “obligaţia fundamentală” de a da explicaţii şi a răspunde la toate întrebările care apar în spaţiul public, în special legat de legea salarizării.

“Este foarte important din partea Guvernului să prezinte în fiecare zi informaţii prin toate mijloacele, să iasă ministrul Muncii, să intre prin telefon, să facă conferinţe de presă, să explice, să arate, să scrie, să deseneze, să prezinte exemple, să aibă răspunsuri la toate întrebările apărute în spaţiul public.

Este o obligaţie fundamentală a ministrului Muncii în această perioadă şi sunt convins că va face acest lucru”, a declarat Liviu Dragnea, la o emisiune TV.

1 Comment

1 Comment

  1. vasile

    2018-02-06T10:37:51+02:00 at 10:37

    Ce fel de asigurari????ZERO

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top